Slutspilsscenarier i NFC-konferencen

Fire hold kæmper om to slutspilspladser i NFC-konferencen, og tre hold kæmper om en seedning. Her får du det fulde overblik over søndagens kampe i NFC.

Søndagens vigtigste kampe i NFC

Atlanta Falcons – New Orleans Saints
San Francisco 49ers – Seattle Seahawks
Detroit Lions – Green Bay Packers
Washington Redskins – New York Giants
Tampa Bay Buccaneers – Carolina Panthers

Atlanta Falcons (10-5)

Falcons kan sikre sig hjemmebane andenpladsen i NFC med en sejr over Saints. Det vil betyde, at de sidder over i wild card-runden og får hjemmebane i divisional playoffs. Hvis Falcons taber, kan de stadig ende som andenseedet, hvis:

  • Falcons spiller uafgjort og Seahawks ikke vinder
  • Seahawks taber og Lions ikke vinder
  • Seahawks spiller uafgjort og Lions taber

Seattle Seahawks (9-6)

Seahawks har vundet NFC West, og de kæmper fortsat for andenpladsen i NFC-konferencen. Den napper de, hvis de slår 49ers, og Falcons ikke vinder over Saints. Skulle Seahawks spille uafgjort mod 49ers, kan Pete Carrolls tropper stadig ende som andenseedet, hvis Falcons taber og Packers/Lions spiller uafgjort.

Green Bay Packers (9-6)

Packers møder Lions i en direkte finale om NFC North, og the Cheeseheads vinder divisionen, så længe de ikke taber mod Detroit. Hvis Packers taber, kan de stadig nå i slutspillet hvis:

  • Redskins taber til Giants
  • Redskins spiller uafgjort og Bucs vinder over Panthers. I det tilfælde vil Packers holde tie breakeren over Bucs, hvis et af følgende hold, Seahawks, Houston Texans, Jacksonville Jaguars og Philadelphia Eagles, enten vinder eller spiller uafgjort.

Detroit Lions (9-6)

Lions vinder NFC North, hvis de slår Packers hjemme på Ford Field. Så simpel er opgaven for løverne. Hvis Falcons samtidig taber og Seahawks ikke vinder mod 49ers, ender Lions sågar som andenseedet og sidder over i wild card-runden.

Uafgjort mod Green Bay er desuden nok til at sende Lions (og Packers) i slutspillet, og det samme vil en Giants-sejr ude over Redskins gøre.

Washington Redskins (8-6-1)

Redskins skal vinde over Giants for at have en chance for at nå i slutspillet, og hvis de gør det, ser det godt ud. For så længe Redskins vinder, kommer de i playoffs med mindre at Packers og Lions spiller uafgjort.

Skulle Redskins selv spille uafgjort, kan de stadig komme i slutspillet, hvis Packers taber, og Bucs ikke vinder mod Panthers.

Tampa Bay Buccaneers (8-7)

Chancen for at Bucs når i slutspillet er minimal, men den er ikke desto mindre tilstede. Bucs skal slå Panthers samtidig med at Redskins og Giants spiller uafgjort, og så skal Lions slå Packers i Detroit. Hvis de tre scenarier udspiller sig, vil Bucs vinde en tie breaker mod Packers, hvis Tennessee Titans, Indianapolis Colts, Dallas Cowboys og San Francisco 49ers samtidig alle vinder. Tæt på at være umuligt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *