Skøre, sjove Super Bowl – 2

Forulykket ballonskipper fik ingen hjælp
George Stokes var i problemer. Store problemer.

Ballonskipperen hang hjælpeløst fast i sin ballon på tilskuerrækkerne, og nu gik de totalt uvenlige fans løs på hans ballon.

Forinden havde han og en anden ballonfører indledt en ”pregame”-duel, hvor de kort før kickoff i Super Bowl IV i 1970 skulle flyve rundt om The Tulane Stadium i New Orleans. Kampen var et opgør mellem AFL-holdet Kansas City Chiefs og NFL-holdet Minnesota Vikings, og hver ballon repræsenterede én af de dengang konkurrerende ligaer.

Stokes skulle flyve NFL-ballonen, men han var kun lige kommet af sted, da han forulykkede. Og så gik tilskuerne – aggressive fans af AFL og Chiefs skulle man tro – “amok” på Stokes’ ballon uden at hjælpe den forulykkede skipper.
– Jeg hænger der på tilskuerrækkerne, og tilskuernes reaktion chokerede mig. Der var ingen sympati, de grinte faktisk ikke engang. De var slemme. De begyndte at skille min ballon ad, ødelægge den og flå skiltet (NFL-skiltet, red.) af, husker Stokes.

Han kom dog ned på jorden igen. Men Stokes’ ødelagte ballon kostede 4000 dollars eller 22.000 kroner, hvilket var en formue for 41 år siden. Heldigvis kunne han selv reparere hullerne i den.

I øvrigt vandt AFL og Kansas City Chiefs kampen med 23-7. Det var den sidste kamp med et AFL-hold på banen, for i sæsonen efter blev de to ligaer lagt sammen til det NFL, som vi kender i dag.

Nb! Dette er en artikel fra Draftday.dk’s arkiv over historier om Super Bowl. Der vil i denne uge igennem blive bragt historier om NFL-finalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *