Skøre, sjove Super Bowl – 2

Dallas Cowboys’ spillere knaldede sig gennem Super Bowl-ugen, Bill Parcells brugte ugen på at flirte, og en berømt head coach ville ikke tabe på grund af solen. Læs her anekdoter fra Super Bowls historie.

47 år med Super Bowl har ført utallige sjove, finurlige, skøre og ligefrem tragiske historier med sig.

For når spillere, trænere og fans mødes på den største NFL-scene, sker der opsigtsvækkende ting. Draftday.dk har samlet 15 opsigtsvækkende historier, som vi bringer i denne uge. Historier, der alle har Super Bowl som omdrejningspunkt.

Vi har tidligere bragt fem historier, og her får du fem nye:


Cowboys’ ”Sex Tour” til Tempe
Dallas Cowboys’ mandskab fra første del af 1990’erne var ofte i en klasse for sig og vandt tre Super Bowls.

Og så var det fyldt med spillere, der festede, drak, røg marihuana, dyrkede sex til højre og venstre, og som havde ego’er på størrelse med delstaten Texas.

“America’s Team”, som cowboyerne selv kaldte sig, delte i den grad football-USA i 1996, hvor holdet i Super Bowl XXX skulle møde undertippede Pittsburgh Steelers. Et Steelers-hold, der modtog opbakning fra mange amerikanere alene fordi, de skulle møde de smarte, arrogante Cowboys-spillere, som bare var for meget…

”Se mig, hør mig”-spillere som Michael Irvin, Deion Sanders og Charles Haley førte sig således gerne frem, og det gjorde Cowboys ikke mindst, da holdet skulle af sted mod Tempe i Arizona, hvor finalen skulle spilles.

Adskillige Cowboys-spillere lejede nemlig store limousiner, der fragtede spillerne på den 16 timer-lange køretur fra Dallas til Super Bowl-byen. Med på turen havde de sexglade spillere masser af – lad os bare kalde dem – villige kvinder, som “underholdt” spillerne på turen.

Læs også: Whitney Houston ramte hjerterne

Wide receiver Michael Irvin, der ifølge lokale Dallas-journalister kunne fortælle flere “fisse-historier” end nogen anden, lejede en limousine med plads til ti personer. Inden han tog af sted festede manden, der ellers havde en kone og to børn, med to prostituerede, før han drog ud på vejen i limousinen spækket med passagerer af det modsatte køn, hip-hop-cd’ere og Absolut vodka.

Selv ejeren, den karismatiske Jerry Jones, satte sig selv i scene. Han kørte til Tempe i sin egen seks-senges festbus, som sangerinden Whitney Houston engang havde ejet.
– Limousine-kørslen var det mest vulgære, som Cowboys nogensinde har været en del af, sagde en anonym medarbejder hos holdet år senere.

Selvom flere af Cowboys-spillerne i dele af ugen også havde opmærksomheden rettet mod kvindelige fortrin, formåede hormonbøfferne alligevel at vinde finalen ved at slå Steelers med 27-17.


Vi vil ikke tabe på grund af solen!
George Allen var – lad os bare skrive det, som det er – lettere sensibel.

Cheftræneren hos Washington Redskins var kendt som en træner, der for alt i verden ville undgå distraktioner udefra. Således også i 1973, hvor Redskins mødte Miami Dolphins i Super Bowl VII i Los Angeles.

Allen hadede Los Angeles og kaldte byen for ”Amerikas sex-pool”. Derfor måtte hans spillere forud for kampen ikke få lov til at nyde, hvad byen kunne tilbyde af sprut, damer og fester, selvom det på det tidspunkt – i de glade 70’ere – ellers var noget, som mange NFL-spillere ganske uofficielt nød, så snart de kunne komme til det.
– Så hele ugen blev virkelig kedelig. Selvom vi arbejdede hårdt, strøg kedsomheden med ind på banen. Det hjalp os ikke, sagde én af spillerne, Roosevelt Taylor, i 1979 til The Washington Post Magazine.

Den pertentlige, konservative Allen, der elskede is og et glas mælk, var samtidig så forhippet på, at hans spillere ikke blev generet under kampen på The Coliseum i Los Angeles, at han lod solens bevægelser registrere.

Nogle dage inden kampen bad Allen derfor en assistent nøje registrere hvor på himlen, at solen ville være under kampen. På den måde vidste Allen præcist hvornår i opgøret, at hans spillere ville blive blændet af den californiske sol.

Lige meget hjalp det. Allen vandt måske kampen mod solen og syndens by, men han tabte slagsmålet mod Miami med 14-7.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *