Skøre, sjove Super Bowl – 1

Et kickoff måtte tages om på grund af en komiker, en quarterback moonede og blev truet på livet – og så leverede en syg Steelers-spiller en heroisk indsats. Læs her fem skøre, spøjse anekdoter fra Super Bowls historie.

49 år med Super Bowl har ført utallige sjove, finurlige, skøre og ligefrem tragiske historier med sig.

For når spillere, trænere og fans mødes på den største NFL-scene, sker der opsigtsvækkende ting. Draftday.dk har samlet 15 opsigtsvækkende historier, som vi bringer i denne uge. Historier, der alle har Super Bowl som omdrejningspunkt.

Her er de første fem:


Tag sparket om, de interviewer stadig Bob Hope!
Tv-stationerne har masser af magt. Det har de i dag, og det havde de også allerede i 1967 under den første Super Bowl mellem Green Bay Packers og Kansas City Chiefs.

Kampen blev vist af både tv-stationen CBS og tv-stationen NBC, men da anden halvleg begyndte med et kickoff af Packers’ kicker Don Chandler, var kun CBS parat til at vise seerne det.

NBCs reporter på sidelinjen var nemlig i færd med at interviewe skuespilleren Bob Hope. NBC måtte derfor høfligt bede dommerne om at tage sparket om, så NBC kunne nå at få det med.

Som spurgt, så gjort. Chandler tog bolden og hamrede på ny et kickoff af sted.

Og det første kickoff? Det blev officielt slettet fra statistikken og historiebøgerne, som har det aldrig nogensinde fundet sted.

Og dét bare fordi NBCs reporter stod og snakkede med Bob Hope…


Man siger ellers, at der ikke findes dumme spørgsmål…
Lad os bare konstatere det, som det er: Tv-journalisten Tom Brookshier fik ikke stillet de mest skarpe spørgsmål, da han i 1972 stod med et lille scoop foran sig.

Én af Super Bowl VIs store profiler var Dallas Cowboys’ running back Duane Thomas, som løb for 95 yards og et touchdown i sit holds 24-3-sejr over Miami Dolphins. Han havde hele sæsonen igennem nægtet at tale med journalisterne, under ”Media Day” op til finalen sad han i en halv time uden at sige et ord til reporterne, og derfor var det opsigtsvækkende, at Brookshier nu formåede at få ham i tale.

40-årige Brookshier fik Thomas hen foran tv-kameraerne, hvor det første spørgsmål – noget kluntet – blev sendt af sted:
– Duane, du ser ikke så hurtig ud på måden, du løber på, men så er du alligevel i stand til at løbe fra forsvarsspillerne. Er du virkelig hurtig?

Svaret fra Thomas kom prompte:
– Åbenbart.

Brookshier havde dog et nyt spørgsmål parat:
– Du må virkelig godt kunne lide football?

Igen var Thomas klar med et hurtigt svar på Brookshiers temmeligt tåbelige spørgsmål:
– Ja, det kan jeg. Det er derfor, at jeg er en football-spiller.

Herefter sluttede den meget spøjse samtale mellem de to personer, og Thomas gik videre.

To uger senere blev Duane Thomas i øvrigt anholdt for at være i besiddelse af marihuana, han fik fem års betinget fængsel og blev handlet til Chargers. Og Brookshier formåede – trods den mindre imponerende interviewteknik – at skabe en flot karriere som en anerkendt og populær NFL-kommentator.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *