Skandaledommer dømte high school før NFL

Den dommer, der natten til tirsdag dømte touchdown til Seattle Seahawks og dermed var manden bag en kæmpe skandale i NFL, var dommer på et markant lavt niveau, inden han blev afløser i NFL.

Lance Easley, der var ansvarlig for afgørelsen af opgøret mellem Packers og Seahawks, dømte nemlig kun high school- og junior college-kampe langs vestkysten i Californien, inden han blev hyret som afløser for de lockoutede dommere i NFL.

Det fortæller The Washington Post.

I sommer forsøgte Lance Easley så at blive uddannet som dommer på college-rækkernes division I-niveau. Altså den bedste række. Men hos Stars & Stripes Academy for Football Officials i Salt Lake City, hvor han tog sin uddannelse, vurderede lederen Karl Richins, at Easley ikke var dygtig nok til at dømme college football på højeste niveau og slet ikke et endnu højere niveau.

Alligevel var Easley få måneder senere dommer i NFL, hvor han natten til tirsdag blev udstillet og totalt til grin på nationalt tv, da han dømte, at Seahawks’ Golden Tate scorede touchdown.
– Han er meget høflig, en god kristen mand, en god far for hans søn, Daniel, som også var på akademiet. Men var Lance klar til at arbejde på NFL-niveau? Absolut ikke, siger Richins til USA Today.

Richins siger, at han efter skandalen i Seattle er blevet hånet for at have trænet Easley, men forsvarer sig med, at han netop ikke ønskede, at Easley skulle træne på hverken NFL- eller bedste college-niveau.
– Efter tre dage på vores akademi stod det klart hos vores stab, at Lance ikke var klar til Division I-niveau, siger dommertræneren.

Easley har engang dømt på Division III-niveau i college, men var før han kom i NFL high school- og junior college-dommer i Californien. En slags 4. eller 5. division i college football.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *