Skader kan koste dyrt for Baltimore Ravens

Baltimore Ravens har holdet til at kæmpe med om AFC-titlen i 2017-sæsonen. Men det kræver, at holdet undgår for mange skader. Og allerede inden sæsonen er begyndt, er ravnene pressede af især én alvorlig skade.

Det vurderer Garry Sandusky, kendt som “Voice of the Ravens”, i et interview med Draftday.dk.

Radioværten, der kommenterer Ravens’ kampe i æteren og følger holdet tæt, vurderer umiddelbart, at Ravens har et hold, der på en god dag kan matche hold som Patriots, Steelers, Raiders og Chiefs.
– De kan spille med om AFC-titlen, hvis de kan holde sig skadesfrie, fortæller han til Draftday.dk.

Ravens’ startkæde er stærk, men truppen er ikke dyb på talentmasse, og derfor er holdet mere sårbart over for skader end for eksempel AFC-favoritterne fra Patriots eller ærkerivalerne fra Steelers.

Og den 1. juni blev holdet ramt af en potentiel dyrbar skade, da slot cornerback Tavon Young rev korsbåndet over under en kollision med en holdkammerat i holdets træningslejr. Young, der spillede hele 833 snaps i 2016, havde en lovende rookie-sæson, hvor han ifølge Pro Football Focus var den tredjebedste førsteårs-cornerback i NFL.
– Han kommer igen, men hans fravær i 2017 koster holdets deres bedste slot-cornerback. Det kan man ikke komme udenom. Hans fravær gør ondt, siger Gerry Sandusky til Draftday.dk.

Flere afløsere – som Lardarius Webb, Marlon Humphrey og nyankomne Brandon Boykin – kan potentielt tage over, men ingen af de tre har nødvendigvis den kaliber, som Young har. Og det er et problem for et hold, der netop mod modstandere som Patriots og Steelers skal møde stærke receiver-korps med dygtige slot-receivers, som Young skulle dække.

LÆS OGSÅ: Bears-ekspert: Fox får svært ved at blive i jobbet

Men også en anden skade presser Ravens. Tight end Dennis Pitta er ude for sæsonen med en potentielt karriere-ødelæggende hofteskade, som han pådrog sig i samme træningslejr, hvor Tavon Young også blev skadet, og den skade bliver kun værre af, at en anden tight end, Darren Waller, netop er blevet suspenderet for sæsonen.

Tilbage er veteranen Ben Watson, det tidligere andenrundevalg Maxx Williams og Crockett Gilmore, der kan tage over, men både Watson og Williams er på vej tilbage fra skader og ikke 100 procent endnu. Og ingen af dem har den fælles spilforståelse med quarterback Joe Flacco, som Pitta havde.
– Pitta var et “go-to”-mål for Flacco, fortæller Gerry Sandusky.

Til gengæld er det ifølge radiokommentatoren positivt, at Joe Flacco nu er helt fit oven på den korsbåndsskade, som han pådrog sig i 2015-sæsonen.
– Hans knæ havde tydeligvis en indflydelse på hans spil sidste år. I årets mini-camp så han klart mere komfortabel ud, fortæller han.

I Las Vegas giver bookmaker-firmaet Westgate pengene 25 gange igen, hvis Ravens vinder Super Bowl i februar 2018. Ravens vandt i 2016 i alt otte kampe og missede for andet år i træk slutspillet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *