Scouting Combine: Lørdagens workouts

Chris Johnsons 40 yard-rekord blev slået, og aldrig nogensinde har tight end-klassen været så hurtig. Og så imponerede en top-quarterback. Læs her alt, hvad du bør vide om lørdagens workouts ved The Scouting Combine.

Det skal du vide:
Hvilken dag! Chris Johnsons 40 yard-rekord fra 2008 på 4,24 sekunder blev slået, da Washingtons wide receiver John Ross løb de 40 yards på 4,22 sekunder. Et vanvittigt løb, der fik de sociale medier til at gløde. Samtidig imponerede tight end-klassen som helhed ved, at flere spillere løb usædvanligt hurtigt. Faktisk har tight end-klassen aldrig nogensinde løbet hurtigere – 10 ud af 14 løb under 4,7 sekunder. De bedste quarterbacks gjorde det samtidig ganske godt, da de kastede under positionsøvelserne.

Dagens vinder – 1: WR John Ross, Washington
Ross’ 40 yard-tid blæste Lucas Oil Stadium omkuld, og han ikke bare bekræftede, at han er draftens hurtigste mand, men han beviste også, at han kan blive en farlig speedster i NFL, der kan gøre en enorm forskel for sit kommende NFL-angreb. Derudover imponerede Ross med et broad jump af 11 feet 1 inches – det femtelængste af en wide receiver siden 2003. Top 15 bør nu være inden for rækkevidde efter det hop og rekordløbet, der altså omsider slog Chris Johnson af pinden.

Dagens vinder – 2: WR Chris Godwin, Penn State
Godwin griber bolden virkelig godt og er især stærk i dueller, hvor han skal gribe bolden i tæt trafik. Ifølge NFL.com har han grebet flere bolde sendt i sin retning i tæt trafik (85,7 procent) end nogen anden wideout de seneste to år. Og lørdag beviste han, at han også har fart i fødderne, da han tilbagelagde de 40 yards på 4,42 sekunder – en tid, der ifølge NFL Network var så hurtig, at den “chokerede” en general manager fra et NFL-hold, som tv-stationen talte med. Han nettede samtidig den hurtigste short shuttle-tid (4,00 sekunder), imponerede i positionsøvelserne og i gauntlet”-gribeøvelsen og har nu for alvor bragt sig ind i 2. runde – måske top 50.

Dagens vinder – 3: WR JuJu Smith-Schuster, USC
Der var på forhånd spænding omkring Smith-Schusters løb, fordi kritikken går på, at han er for langsom. Men USC-receiveren gjorde det godt med en 40 yard-tid af 4,54 sekunder og angreb aggressivt og sikkert bolden i gribe-øvelserne – og han lukkede dermed munden på nogle kritikere. Der var spekulationer fremme om, at han end ikke ville løbe de 40 yards på 4,6 sekunder. Smith-Schuster er blevet sammenlignet med Anquan Boldin, fordi de begge er store, muskuløse og kan vinde kampe i tæt trafik, men Smith-Schuster er hurtigere end Boldin var det, da han forlod college – og kan nu gå i top 50.

Dagens vinder – 4: TE Evan Engram, Ole Miss
Vi vidste, at Engram var hurtig. Men så hurtig? Det forventede ingen formentligt, at han ville være. En 40 yard-tid af 4,42 sekunder er den tredjehurtigste af en tight end siden 2003, og kun fem wide receivers og to running backs løb hurtigere end 6 fod 3 inches, 234 pund-store Engram. Et vertikalt hop af 36 inches var også mere end godkendt – og så tabte han ikke én eneste bold under positionsøvelserne. En præstation til et godt, gammeldags 13-tal.

Dagens vinder – 5: QB Deshaun Watson, Clemson
Den højtprofilerede quarterback var klart bedst under positionsøvelserne. Han var smidig i sin kasteafvikling og kastede præcist og med saft og kraft – og derudover løb han de 40 yards på 4,66 sekunder. Den tredjehurtigste tid af nogen quarterback. Præstationen gør ikke Watson til et topvalg eller til et top 10-valg nødvendigvis, men han tager fra Indianapolis som den mest hotte quarterback netop nu – før Pro Days begynder.

Dagens vinder – 6: TE O.J. Howard, Alabama
Der var et stort pres på Howard for at levere, og et gjorde han. Det potentielle top 15-valg nettede en 40 yard-tid af 4,51 sekunder – superhurtigt for en tight end, der måler 6 fod 6 inches og vejer 251 pund. Derudover var han nærmest fejlfri i positionsøvelserne. En stærk præstation.

Dagens vinder – 7: TE Bucky Hodges, Virginia Tech
Selvom han måler 6 fod 6 inches og vejer 257 pund, løb Hodges stadig en 40 yard-dash på 4,57 sekunder – ekstremt hurtigt. Men samtidig leverede han også det højeste vertikale hop (39 inches) og havde det længste broad jump (11 feet 2 inches). Hodges er klart i spil til top 50 med de atletiske evner.

Dagens taber: WR Isaiah Ford, Virginia Tech
Fords spil er bygget op omkring fart, for han er en mindre receiver (6’1, 194), der skal tage på i vægt, og som her og nu kan blive låst ved line of scrimmage af et “jam”. Derfor var det skuffende, at den formodet kommende, dybe trussel i et NFL-angreb kun løb 40 yards på 4,61 sekunder. Det bør vække negativ opsigt.

Det er der i vente:
Søndag skal defensive linemen og linebackers vise sig frem, og vi skal især holde holde øje med Stanfords defensive tackle Solomon Thomas, der ifølge flere eksperter ventes at levere en “freakish” workout. Det samme gør det forventede topvalg, Myles Garrett fra Texas A&M. Ifølge nogle kilder vil den 270 pund-store edge rusher nette en 40 yard-tid af 4,5 sekunder. Vanvittigt, hvis det sker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *