Robert Kraft i ny voldsom kritik af ligaen

New England Patriots’ ejer Robert Kraft leverede onsdag en ny, voldsom kritik af ligaens håndtering af “Deflategate”-sagen og karantænen til quarterback Tom Brady.

Det skete på et pressemøde forud for Patriots’ training camp, hvor Kraft gik på podiet inden head coach Bill Belichick og også undskyldte overfor holdets fans og Brady.

– Først og fremmest vil jeg gerne undskylde overfor vores fans, fordi jeg virkelig troede, at hvad jeg gjorde i maj måned – de aktuelle beviser taget i betragtning og ligaens historik omkring straffe – ville gøre det meget lettere for ligaen at fritage Tom Brady (fra straf red.). Desværre tog jeg fejl, sagde Kraft.

I maj måned valgte Kraft højst overraskende at acceptere den største straf i NFL’s historie og undlod at appellere en bøde på en million dollars og fratagelse af holdets førsterundevalg i 2016 og et draftvalg i 2017.

– Tilbage i maj var jeg nødt til at træffe en svær beslutning, som jeg nu fortryder. Jeg forsøgte at gøre, hvad jeg mente var det rigtige, sagde Kraft.

Han forklarede, at han handlede i god tro og var optimistisk i forhold til, at ligaen fik, hvad de ønskede.

– Jeg har ofte sagt, at “Hvis du ønsker at få lavet en aftale, så er du nødt til at få advokaterne ud af rummet”. Jeg havde håbet, at Tom Bradys appel ville give Roger Goodell den nødvendige forklaring, så karantænen kunne omstødes. Nu har ligaen taget det her til retten, hvilket kun er en taktik en advokat vil anbefale. Igen vil jeg gerne undskylde til New England Patriots’ fans og til Tom Brady. Det var forkert af mig at have tiltro til ligaen, sagde Kraft.

Patriots-ejeren leverede også en voldsom kritik af NFL’s mediehåndtering af “Deflategate” og understregede, at der stadig ikke er nogle håndfaste beviser for, at nogle i Patriots’ organisation ændrede på boldenes tryk.

– Ligaens håndtering af hele processen har været ekstremt frustrerende og foruroligende. Jeg kommer aldrig til at forstå, hvorfor en oprindelig fejlfyldt rapport omkring trykket i boldene, der blev lækket af NFL få dage efter AFC-finalen, aldrig blev rettet af dem, der havde den rigtige information. I fire måneder var den rapport med til at forme den offentlige mening, sagde Kraft.

Tilbage i januar rapporterede amerikanske medier – på baggrund af oplysninger fra kilder i ligaen – at 11 af Patriots’ 12 bolde var under det tilladte tryk og flere bolde afveg med op til to PSI. Det viste sig siden at være forkert, men det blev aldrig korrigeret af NFL.

– Gårsdagens afgørelse fra kommissær Goodell blev annonceret på samme måde, under en en fejlagtig overskrift: “Tom Brady destruerede sin telefon”. Denne overskrift var designet til at skabe overskrifter i hele landet, sagde Kraft.

Han understregede, at overskriften havde til formål at indikere ulovligheder og minimere en erkendelse af, at Tom Brady gav ligaen hvert eneste telefonnummer, han SMS’ede til i den relevante periode.

– Vi havde allerede givet ligaen hvert eneste telefon fra ikke-NFLPA-ansatte inklusive head coach Bill Belichicks, sagde Kraft.

Som det var tilfældet tidligere i år, gav Kraft sin fulde opbakning til Tom Brady.

– Tom Brady er en person med stor integritet og en stor ambassadør for spillet, både på og uden for banen. Men af grunde, som jeg ikke kan begribe, er der folk i ligaens kontor, der mere er fast besluttet på at bevise, at de havde ret i stedet for indrømme nogen form for skyld eller tage noget ansvar for at have startet den proces og efterfølgende undersøgelse, der var behæftet med fejl, sagde Kraft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *