Quick Take: Steelers har Super Bowl-kaliber

Pittsburgh Steelers imponerede natten til tirsdag i 38-16-sejren ude i Washington mod Redskins og viste, at holdet har Super Bowl-kaliber.

Og dét selvom Steelers var uden running back-stjernen Le’Veon Bell og wide receiver og playmaker Martavis Bryant, der begge var suspenderede. Og en anden wide receiver, Markus Wheaton, der stod til at starte, var skadet, ligesom den nye tight end-starter Ladarius Green også var ude med en skade.

Alligevel smadrede Steelers – på udebane – NFC East-vinderne.

Det er klasse. Og det er Super Bowl-kaliber.

Steelers beviste, at det er et hold, der kan score flere end 30 point, når det er bedst, hvilket oftest vil være nok til at vinde kampe, og selvom angrebet måske ikke netter de næsten 40 point i hver kamp, som de nettede natten til tirsdag, vidnede sejren om potentialet i Steelers’ angreb.

Tænk bare: Holdet var uden én af NFLs bedste running backs (Bell), sin ene receiver-starter (Wheaton), sin største playmaker (Bryant) og sin startende tight end (Green).

På trods af det scorede holdet altså nærved 40 point i åbningskampen ude mod en regerende divisionsvinder.

33-årige DeAngelo Williams imponerede med 143 rushing yards – han snittede 5,5 yards pr. carry – og gjorde enhver tvivl om, hvorvidt han kan være en stærk afløser for Bell, til skamme. Han nettede samlet 171 total yards. Og quarterback Ben Roethlisberger var stærk og effektiv, selvom han altså var uden flere af sine bedste mål.

Forsvaret supplerede samtidig angrebet ved at stå i et konservativt zoneforsvar kampen igennem – et slags “bend don’t break”-forsvar a’ la de cover 2-forsvar, som head coach Mike Tomlin kørte i Tampa Bay. Et forsvar, der leverede en stærk præstation, og som undgik de dyrebare fejl på satsede spilkald, der er helt unødvendige, når angrebet skal føre Steelers til sejren.

Pittsburgh Steelers har nemlig ikke brug for at eliteforsvar. De har blot brug for et forsvar, der ikke dummer sig.

For Steelers’ angreb har Super Bowl-kaliber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *