Quick Take: RG3 er alvorligt skadet

Cleveland Browns har mandag offentliggjort, at quarterback Robert Griffin III efter bare én kamp bliver sat på IR-listen med en alvorlig skulderskade. Dermed kan sæsonen være slut, og Browns må undvære sin starter bag center i mindst otte kampe (efter de nye IR-regler). Spørgsmålet er dog, om han vender tilbage.

Tabet af en starter efter 1. spillerunde er normalt et stort tab, men det gælder ikke Cleveland Browns. Griffin storskuffede søndag mod Philadelphia Eagles, og det var i forvejen svært ved at se en fremtid i den fallerede eks-Redskins-stjerne. Han var en skygge af den 2012-udgave, der førte Redskins i slutspillet, og som blev kåret til årets offensive rookie i ligaen.

Nu er Griffin så færdig for store dele af sæsonen, og det er svært at se ham få chancen som starter igen, hvis han ikke genvinder jobbet i Cleveland. Browns har haft gang i en usædvanlig storvask denne offseason under den nye “Moneyball”-ledelse, og holdet har ikke villet investere i store navne, og man kan argumentere for, at “RG3”, der ikke imponerede synderligt i training camp og preseason, fik jobbet i mangel af bedre. For Browns var ikke parat til at smide mange dollars efter et bedre alternativ.

Veteranen Josh McCown tager nu over, mens rookie Cody Kessler fra USC presser på. Ingen af de to har her og nu meget at byde på, men i det mindste vil McCown formentlig koste færre turnovers end Griffin må tænkes at koste. Til gengæld er der absolut ingen fremtid i 37-årige McCown, der ligesom Griffin traditionelt set er ekstra sårbar over for skader.

Cleveland Browns fravalgte i øvrigt muligheden for at vælge Carson Wentz i draften, da holdet i april handlede ned fra andetvalget i en handel med Philadelphia Eagles.

Søndag – mod Browns – var Wentz fremragende, mens Griffin III blev alvorligt skadet.

Ganske tankevækkende…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *