Quick Take: Oprejsning til latterliggjorte 49ers

Sejren ændrer ikke ved, at San Francisco 49ers – på papiret – stadig er ét af NFLs svageste mandskaber.

Men ingen kan tage fra undertippede og stærkt kritiserede 49ers, at den præstation, som holdet leverede natten til tirsdag, var opsigtsvækkende stærk.

Hjemme på Levi’s Stadium ydmygede 49ers totalt gæsterne fra Los Angeles Rams, der trods “Hard Knocks”-hype og høje forventninger i offseason, måtte rejse sydpå til L.A. med en dybt ydmygende “shutout” i bagagen.

28-0 vandt 49ers og beviste dermed, at holdet ikke nødvendigvis bliver NFLs mest latterlige mandskab i 2016. Og selvom det stadig kan være svært at se 49ers vinde mere end en håndfuld kampe i 2016, er der især én grund til optimisme oven på den forrygende sejr.

Og det er de to linjer.

49ers’ angrebslinje og forsvarslinje dominerede totalt mod et angreb og et forsvar, der ellers begge gennem måneder har fået kredit for at være brutalt, fysiskbetonet og dominerende. Men natten til tirsdag var de to enheder totalt overmatchet af 49ers’ linjer, der igen og igen vandt kampen om “line of scrimmage”.

Forsvaret holdt Rams’ svage angreb til 185 total yards, lavede to sacks og to interceptions og tvang vædderne til 10 punts. Imponerende. Oppe foran dominerede de to eks-Oregon-giganter, Arik Armstead og DeForest Buckner, der holdt skansen på kanterne, og som begge blev noteret for fem quarterback pressures. Rams’ stjerne-running back, Todd Gurley, blev lukket ned for 47 yards på 17 carries og havde ikke ét løb over 10 yards.

Og angrebslinjen kontrollerede Rams’ højtprofilerede “front seven” og banede vejen for i alt 150 rushing yards i en kamp, hvor 49ers vandt via “throwback football”. Masser af løb (42) og korte kast.

Der er noget at bygge på oppe foran i både angrebet og forsvaret, og det er vigtigt. Uden to stærke linjer når 49ers ikke langt med den type football, som holdet vil spille under Chip Kelly. Man kan sige, at 49ers først bliver et “powerhouse” i NFL igen, når det har en talentfuld offensiv og defensiv linje, som det havde i Jim Harbaugh-succesårene.

Ja, Rams’ angreb var skidt sidste år og ser værre ud i år med Case Keenum som startende quarterback. Ja, 49ers’ quarterback Blaine Gabbert snittede mod Rams kun 4,9 yards pr. kast og ligner ikke fremtiden bag center. Ja, 49ers savner playmakers i angrebet. Og ja, holdet er ikke bedre, end at Carolina Panthers kan banke 49ers næste søndag i Charlotte.

Men natten til tirsdag mod Rams fik 49ers i hvert fald lidt oprejsning efter en offseason, hvor holdet er blevet latterliggjort og hånet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *