Preseason: Andreas Knappes første store test


Danske Andreas Knappe går natten til fredag for første gang på banen i en NFL-kamp, når Atlanta Falcons møder Miami Dolphins i et preseason-opgør. Kampen er vigtig for Knappes muligheder for at snuppe en plads i den endelige trup hos Falcons. Læs her hvad du skal vide om hans første, store test.

Natten til fredag, klokken 1.00, skal danske Andreas Knappe for første gang nogensinde i aktion i en NFL-kamp.

Det er ganske vist kun en preseason-kamp, men alligevel er det en milepæl for silkeborgenseren, der ventes at spille en del i opgøret på udebane på Hard Rock Stadium i Miami mod Dolphins.

Den 6 fod 8 inches, 325 pund-tunge offensive tackle kæmper lige nu hårdt for at sikre sig én af de eftertragtede 53 pladser i Atlanta Falcons’ sæsontrup, og kampen mod Miami er den første af i alt fire preseason-kampe, hvor Knappe skal vise sit værd. Fire vigtige kampe, der kan få stor betydning for hans chancer for at undgå cuttet den 2. september på “cut day”, som dagen kaldes. Senest den skal truppen trimmes fra 90 til 53 spillere.
– Jeg forventer, at Knappe får masser af spilletid i anden halvleg af de første to preseason-kampe, har Scott Carasik, der skriver for avisen The USA Todays’ Falcons-site, TheFalconsWire, fortalt Draftday.dk.

LÆS OGSÅ: Sean Payton var imponeret over Morten Andersen

Typisk får reserverne som Knappe mere spilletid end holdets starters i de fire preseason-kampe. I Atlantas første preseason-kamp i 2016 mod Washington Redskins var den startende venstre tackle, Jake Matthews, på banen på kun 20 snaps, mens den spiller, der fik allermest spilletid, var tackle-reserven Bryce Harris, der var på banen på 71 procent af alle angrebsspil svarende til 48 snaps. Falcons’ daværende “swing tackle” – en reserve-tackle, der kan bemande begge sider – var Tom Compton, og han fik spilletid på 30 snaps.

Kan stå over for top-rookie
Så der er grund til at tro, at Andreas Knappe vil få 20-30 chancer på banen for at imponere – og undgå fejl – mod Dolphins.
– Spørgsmålet er, om de prøver ham af som venstre eller højre tackle. Han er helt sikkert et godt fit for det zoneblokeringssystem, som Atlanta kører. Knappes største udfordring bliver hans kasteblokeringer, mener Scott Carasik.

I mødet med Miami ventes det, at Knappe især skal forsøge at stoppe Terrence Fede, Julius Warmsley, Cameron Malveaux og Nicholas Williams – alle edge rushers, som de færrest NFL-fans formentligt har hørt om, men som er en del af anden- og tredjekæden hos Miami, og som derfor især får spilletid i anden halvleg. Typisk angriber mange edge rushers fra begge sider, og derfor kan Knappe forvente lidt af hvert. – uanset om han står i højre eller venstre side.

LÆS OGSÅ: NFLs bedste kicker: Morten inspirerer mig

Det er også muligt, at Knappe får enkelte muligheder mod Dolphins’ førsterundevalg, Charles Harris fra Missouri, som her og nu ikke er en del af førstekæden hos delfinerne.
– Charles Harris får masser af mulighed for at skabe en indvirkning i kampen. Dolphins’ fans er begejstrede over, hvad de skal se fra Harris i år, og torsdag aften bliver første gang, hvor de virkelig kan se ham i vandet, vurderer Kevin Nogle, der følger Miami Dolphins tæt for Dolphins-sitet Phinsider.com, overfor Draftday.dk.

Til gengæld må man formode, at Miami lader den højtprofilerede defensive end, Cameron Wake, og makkeren Andre Branch stå over for Falcons’ starters, ligesom Knappe næppe heller får mange én-mod-én-situationer mod nyerhvervelsen William Hayes, hvis nogen overhovedet.
– Jeg vil formode, at vi ikke vil se meget til Cameron Wake eller Andre Branch torsdag, fordi Dolphins gerne vil sikre sig, at de er skadesfrie i den regulære sæson. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis de starter, men jeg tror ikke, at de får mere end én angrebsserie, siger Kevin Nogle.

Så det er i mødet med de upåagtede defensive linemen fra Dolphins, at Knappe skal overbevise trænerstaben om, at han er værd at satse på gennem sæsonen, og at han har udviklet sig i de første måneder hos Falcons.
– Trænerne vil gerne se, at spillere, der imponerer til træning, også gør det i preseason-kampene, siger Falcons-eksperten Aaron Freeman, der er vært på “Locked on Falcons”-podcasten, til Draftday.dk.

Hård kamp om swing-plads
Atlanta Falcons er nu igennem de første to uger af training camp, men det har været småt med meldinger om Knappes præstationer fra de lokale mediefolk i Atlanta – ikke underligt, for det er lettere at spotte en wide receiver, der konstant leverer de svære catches – eller som omvendt taber for mange bolde – end det er at se, om Knappe sætter nogle effektive blokeringer og sætter dem på en teknisk korrekt måde.

Men først i campen udtalte head coach Dan Quinn sig om danskeren, der kom til USA i 2011 efter at have vundet “Mermaid Bowl” med Triangle Razorbacks fra Vejle.
– Vi vil arbejde som sindsyge for at udvikle Knappe. Han er ikke bagud i forhold til nogen anden rookie. Han arbejdede hårdt hos Connecticut for at komme på niveau, og vi er tilfredse med ham indtil nu, sagde head Dan Quinn i juli, da campen begyndte, til TV 3/Sport.

Knappe kæmper med tre andre undrafted free agents, Kevin Graf, Daniel Brunskill og Will Freeman, om pladsen som “swing tackle”.
– De fyre kæmper om det. Den konkurrence er brandvarm. Vi skal finde ud af, hvem det bliver, sagde Falcons’ offensive line coach Chris Morgan en uge inde i campen.

LÆS OGSÅ: Hall of Fame-boss: Mortens vej hertil var unik

Graf er den eneste af de fire, der har været flere år i NFL. Han om undrafted ind i ligaen i 2014 og tilbragte de næste to år hos Eagles og sidste år hos Colts, men han har endnu ikke spillet én down i NFL. Alle de tre andre er rookies. Hvis ingen af de fire for alvor skiller sig positivt ud, er der også en mulighed for, at Falcons vil signe en erfaren veteran og lade ham bemande “swing tackle”-pladsen.

Her og nu er Knappe rangeret som et tredjevalg som offensive tackle på holdets depth chart, mens Brunskill og Graf er de to primære reserver for de to starters Jake Matthews og Ryan Schraeder.

Det kan de fire preseason-kampe samt den sidste uge af training camp dog lave om på, og derfor er de få muligheder, som Andreas Knappe får for at vise sit værd mod Miami, så vigtige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *