Peyton og presset

Gollum og ringene
Football Outsiders’ Scott Kacsmar, der har en meget statistisk tilgang til spillet, vurderer, at Manning – trods presset udefra – har mere at vinde end at tabe natten til mandag.

Ganske enkelt fordi et nederlag ikke vil ændre på manges syn på ham. Men med en sejr vil han både blive den første quarterback, der har ført to hold frem til Super Bowl-sejre, og han vil være den første, som har kastet for flest yards i en sæson, som siden vinder et mesterskab.
– En sejr vil hjælpe med at lukke munden på de kritikere, der har en “Gollum”-lignende besættelse af Super Bowl-ringe, fortæller Scott Kacsmar til Draftday.dk.

Kacsmar mener samtidig, at Peyton Manning får alt, alt for lidt kredit for det, han har præsteret ved at bringe sit hold i en NFL-rekord 13 slutspil – og for meget kritik for nederlag, han har haft meget lidt skyld i. For eksempel har Manning tabt fem slutspilskampe, uden at han selv havde mistet bolden på en turnover, og han har to gange i slutspillet set sit eget holds kicker misse et afgørende spark på kampens sidste spil.

Samtidig er det ifølge Kacsmar værd at bemærke, at Manning i en NFL-rekord 13 slutspilskampe i træk har givet sit hold en føring i fjerde quarter. Men i flere tilfælde kunne holdkammeraterne altså ikke bevare den føring – som vi så det sidste år i kollapset mod Baltimore Ravens, hvor Jacoby Jones kort før den ordinære spilletids afslutning scorede et vanvittigt, udlignende 70 yard-touchdown, der bare ikke måtte ske.
– Folk har bare en selektiv hukommelse, siger Scot Kacsmar.

Jason Cole mener også, at Manning får for lidt ros for de 13 slutspils-deltagelser.
– Jeg vil komme med denne pointe: Han har været mere i slutspillet end nogen anden, så skal vi tage point fra folk, der end ikke var i slutspillet? Det er jo latterligt, pointerer han.

Den bedste nogensinde
Klummeskribenten Steve Serby fra The New York Post viser med sin personlige vurdering meget godt, hvad der er på spil for Peyton Manning.
– Hvis Peyton Manning snupper sin anden Super Bowl-sejr, mener jeg, at han bør være historiens bedste quarterback foran Joe Montana. Men hvis han taber, skal han ikke rangeres højere end nummer fem på listen. Du skal ikke bruge fire Super Bowl-ringe for at blive regnet for at være den bedste, men du kan ikke tillade dig at tabe to Super Bowls i tre forsøg, forklarer han over for Draftday.dk.

Mike Freeman er også klar med en heftig ros til Manning, hvis han natten til mandag kan hæve “The Vince Lombardi Trophy”. For det første er Freeman overbevist om, at det vil betyde, at offentligheden ikke længere vil anse Manning for at være en “choker.”

Og Freeman mener selv, at Peyton Manning i så fald kommer i en kategori for sig selv:
– Jeg mener, at hvis Manning vinder, ryger han helt til tops på listen over historiens bedste quarterbacks. Måske den bedste NFL-spiller nogensinde. Jeg mener, at Jim Brown lige nu er sidstnævnte, og Joe Montana er førstnævnte. Men hvis du kombinerer Mannings statistiske bedrifter med to Super Bowl-sejre, er han den bedste. Og jeg har været en kæmpestor kritiker af Manning, siger han.

I så fald vil Peyton Manning kunne fjerne aben fra ryggen.

Præcist som John Elway gjorde det den søndag i januar for 16 år siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *