Peyton og presset

Får ikke nok kredit
Manning vil altid blive sammenlignet med Tom Brady, men forskellen mellem Patriots-stjernen og Manning er, at Brady allerede har vundet tre Super Bowls. Manning har kun én. Selv Peyton Mannings egen bror, Eli, har vundet to NFL-finaler med New York Giants. Det samme har Ben Roethlisberger med Pittsburgh Steelers. Og Joe Montana, som, mange mener, er historiens bedste quarterback, vandt fire Super Bowls med San Francisco 49ers.
– Hvad Manning gjort fra første færd og indtil nu er utroligt. Den eneste plet er, at han har tabt så meget i slutspillet, siger Jason Cole fra The National Football Post til Draftday.dk.

John Elway under sig over, at Manning skal vinde én Super Bowl mere for, at kritikken kan forstumme.
– Han har vundet én Super Bowl. Af én eller anden grund får han ikke kreditten for allerede at have vundet en Super Bowl, siger Broncos-bossen.

Har Elway ret? Er det unfair, at Manning risikerer et blakket eftermæle, hvis Denver Broncos kikser mod Sherman, Wilson, Lynch og Co.?

Draftday.dk har spurgt flere amerikanske NFL-journalister, hvad de mener om Mannings efterdømme og dét, at et nederlag på søndag på MetLife Stadium kan forøge kritikken af ham som en ”choker”, der kikser i de allerstørste kampe.

Vil bare høre sig selv snakke
Dave Goldberg fra NFL Fanhouse, som i mange år var en højtprofileret reporter hos nyhedsbureauet AP, siger til Draftday.dk, at han ikke køber argumentet om, at Manning er en ”choker” på football-banen. Og han argumenterer for, at konsekvenserne for Peyton Manning, når hans hold har tabt, har været urimelige.
– For mens quarterback-positionen er den mest betydningsfulde position i nogen sportsgren, er football stadig et holdspil. Og hvis Manning har fejlet, har det været fordi, at de hold, han spillede på i Indianapolis, ikke var gode nok i forsvaret til at støtte ham, siger han til Draftday.dk.

Goldberg forklarer, at Colts på grund af salary cappen brugte mange millioner dollars på angrebet, men det kostede i forsvaret, og det øgede presset på Manning.
– Efter min mening gjorde de det ok, men de fandt sjældent spillere af nogen særlig kvalitet, og det tvang Peyton til at score flere point, som vi så det i 38-34-sejren i AFC-finalen i 2006 mod Brady og New England, siger han.

Jason Cole, der mener, at Peyton Manning er én af historiens seks bedste quarterbacks, er enig.
– Jeg mener, at folk, der prikker huller i Mannings eftermæle, bare argumenterer for at høre dem selv snakke, siger han til Draftday.dk.

Coles egen lommefilosofi er dog, at man til en vis grænse kan forklare Mannings problemer i slutspillet. Han sammenligner Broncos-veteranen med baseballspilleren Greg Maddux, der fik det absolut bedste ud af sit talent, for både Manning og Maddux er ikke to kæmpestore, naturlige talenter. Deres største fordel sidder mellem ørerne.
– De er klassiske eksempler på spillere, der præsterer over evne. Men i en tid (slutspillet, red.), hvor konkurrencen bliver større, og de andre atleter også giver deres allerbedste, bliver situationen mere udlignet, mener han.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *