Payton, Loomis: Bountygate er vores ansvar

New Orleans Saints’ head coach Sean Payton og general manager Mickey Loomis anerkender nu deres rolle i skandalen kaldet Bountygate, og de to tager det fulde ansvar for det.

Sådan lød det i en pressemeddelelse, der blev sendt ud tirsdag aften.

Heri skriver de to, at de har ansvaret for skandalen, hvor NFL anklager en række af New Orleans Saints’ spillere, trænere og ledere for gennem tre sæsoner at have haft et ulovligt gevinst-system for store hits på modstanderen.
– Vi anerkender, at de brud på reglerne, som NFL under deres efterforskning af vores hold har fundet, skete under vores ledelse. Vi tager det fulde ansvar for det, skriver de.

FOTO: SEAN PAYTON

Ifølge NFL var det især spillerne, der betalte for gevinsterne, men samtidig var det defensiv koordinator Gregg Williams, der organiserede systemet. Loomos blev af Saints’ ejer Tom Benson bedt om at stoppe programmet, da NFL gjorde Benson opmærksom på det. Det undlod Loomis at gøre, ligesom NFL mener, at Payton var bekendt med systemet og intet gjorde for at stoppe det.
– Dette er alvorlige reglebrud, og vi forstår den negative indvirkning, det har haft på vores spil. Vi har begge gjort det klart indenfor vores organisation, at det aldrig vil ske igen, og vi har givet NFL og vigtigst af alt vores fans det samme løfte, skriver de to.

De fortæller samtidig, at ejeren Tom Benson intet havde med systemet at gøre.

Både Mickey Loomis og Sean Payton risikerer lange karantæner for deres rolle i sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *