Blog: Patriots i problemer?

Aaron Hernandez er sigtet for mord, og sagen er udadtil skidt, skidt nyt for både NFL og New England Patriots, der har fyret profilen. Men hvilken betydning får fyringen for Patriots’ chancer på banen? Få et bud i denne blog.

New England Patriots og NFL vil formentligt hurtigst muligt forsøge at glemme onsdag den 26. juni 2013.

Det var dagen, hvor endnu en højtprofileret NFL-spiller, Aaron Hernandez, stod i retten i North Attleboro med et roligt blik, mens sigtelsen for det mord, som han er mistænkt for, blev læst op.

En historie, der onsdag aften chokerede football-USA.

Teknisk set var Hernandez ikke længere en NFL-spiller, for Patriots fyrede ham onsdag eftermiddag, dansk tid. Men det ændrer ikke ved, at sagen trækker tunge skygger henover holdet, men også Roger Goodells NFL. Ligaen har i årevis kæmpet for at holde spillerne ude af overskrifterne for negative handlinger, og derfor er en sigtelse om overlagt mord krydret med – efter alt at dømme – tunge beviser mod Hernandez, som anklageren læste op i retten, en kæmpe bet for NFL og Patriots.

NFL Security har haft vigtig viden
Det viser blot endnu engang, at NFL som resten af samfundet er et sted, hvor folk går over stregen – også så langt, som folk næsten kan gå over stregen. Det er uundgåeligt. Også selvom Goodell gør sanktionerne hårdere, og selvom de rookies, der ganske rammende mødes i disse dage i Ohio til NFL-kurset i god opførsel, får banket ind i hovedet, at de skal opføre sig ordentligt.

Vi ved naturligvis ikke, om Hernandez er skyldig i mord. Han kan blot have været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt (med en pistol i hånden, som overvågningsbilleder viser), og det vidste Patriots heller ikke, da holdet fyrede ham, inden sigtelsen var kendt.

LÆS MERE: Aaron Hernandez er anholdt

Men vi kan være helt sikre på, at NFLs effektive sikkerhedsafdeling, NFL Security, har haft så meget information om sagen fra enhedens egne undersøgelser og kilder, at Patriots ikke har set andre udveje end at fyre Hernandez. De informationer om Hernandez’ ageren i sagen, som NFL Security har hvisket Patriots-ledelsen i ørene, har ikke været godt nyt. Ligaen har næppe vidst, at Hernandez ville blive sigtet for mord, men der er mange andre forhold, der kan have belastet ham.

Alene det faktum, at han blev anholdt i en sag om mordet var utåleligt – også selvom det, som nogle længe antog, ”blot” havde været en sigtelse for obstruktion af beviser. Dertil kommer, at NFL Securitys undersøgelser kan have afsløret forhold, som ligaen og patrioterne ikke ville tolerere. For eksempel hvis Hernandez har gjort umoralske ting eller på anden måde opført sig, som han ikke burde opføre sig.

Og for ligaen og Patriots var en fremtid med en Hernandez, der ville stå som sigtet for det ene eller andet forhold i en mordsag og stadig være en NFL-spiller, et ”no go”. Det vil være dårlig pr af værste skuffe, og denne sag handler i forvejen om meget mere end football. Der er trods alt en 27-årig mand, der har mistet sit liv.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *