Analyse: Orakpo og Carrikers skader presser RG3

Presset på Robert Griffin III blev med ét markant større mandag aften.

Rookie-quarterbacken fra Washington Redskins måtte nemlig mandag se to af sine bedste holdkammerater slutte sæsonen efter bare to kampe – med en plads på injured reserve-listen. Outside linebacker Brian Orakpo er færdig med en skade i brystkassen, og defensive end Adam Carrikers sæson er slut på grund af en lårskade.

Dermed mistede 3-4-forsvaret to centrale dele, og det vil kun yderligere presse angrebet og “RG3”, der realistisk set vil komme under et større pres for at score point. Washington kan nu formentligt forvente at skulle ud i flere shootouts i 2012 for at vinde kampe.

Den femtebedste i NFL

Især Orakpos exit er et kæmpe, kæmpe slag for Redskins. Inden sæsonen rangerede Pro Football Weekly ham som NFLs femtebedste outside linebacker, og Pro Football Focus noterede, at han i 2011 samlet set – ud fra deres iagttagelser og optælling – lagde et omtrent lige så stort pres på modstanderens quarterback som Cowboys’ superstjerne DeMarcus Ware.

Uden Orakpo til at lægge pres på quarterbacken, vil også Redskins’ svækkede secondary få sværere ved at holde opdækningen. Et Redskins-forsvar, hvor safety Brandon Meriweather i øjeblikket er skadet, og hvor safety Tanard Jackson har en ét år-lang karantæne. Det secondarys problemer skulle netop kompenseres af et heftigt pres fra Washingtons “front seven”.

Nu hviler en stor del af presset på andenårsspilleren, den anden, startende outside linebacker Ryan Kerrigan, som nu skal tage over og løfte arven efter Orakpo. Let bliver det ikke, selvom Kerrigan er lovende og mere komplet end Orakpo – og det er svært at se, at Orakpo og Carrikers farvel til sæsonen ikke vil få en markant betydning for Redskins’ muligheder for succes i 2012.

Og nu er Redskins nødt til at kræve endnu mere af en 22-årig rookie bag center.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *