Optakt: Når Ravens har bolden…

To meter lange, fangarme
Fra højresiden af 49ers’ forsvar trådte Aldon Smith i 2012-sæsonen frem som én af NFLs allerbedste outside linebackers. Smith lavede en 49ers-rekord 19 ½ sacks i 16 kampe og har dermed lavet flere sacks i sine første to sæsoner i NFL end nogen anden forsvarsspiller i historien. Han er uhyggeligt hurtig og meget smidig, han kan bedre end de fleste omdanne fart til styrke, når han rammer modstanderen, og så har han med sine markant lange arme en rækkevidde af to meter og 13 centimeter. De ”fangarme” bruger Smith til at indfange quarterbacken, når han nærmer sig denne.

En skulderskade og Justin Smiths mindre nedtur har dog tydeligvis hæmmet Aldon Smith, der her sidst i sæsonen ikke har virket frisk, og som ikke har lavet ét sack i de seneste fem kampe. Hans direkte modstander søndag er på papiret Ravens’ venstre tackle, veteranen Bryant McKinnie, men Smith vil dog også formentligt blive mødt af ”chip blocks” og en angrebslinje, der glider over mod hans side, som Falcons’ linje gjorde det i NFC-finalen.

Ahmad Brooks er på papiret det mindste navn af de fire linebackers, men er selv en vigtig brik, der altså blev valgt til All-Pro-holdet. Han er både god mod løb og kast, spillede virkelig godt i konferencefinalen, og i Super Bowl har han en interessant duel med Ravens’ højre tackle Michael Oher. Brooks er skadet i skulderen, men er dog helt sikkert med i NFL-finalen. Veteranen Clark Haggans er sammen med Larry Grant reserver i linebacker-enheden.

Tillod sæsonens første TD
Nede bagerst forventes det, at Ravens igen og igen vil angribe 49ers’ startende cornerbacks Carlos Rogers og Tarell Brown samt Chris Culliver, der kommer på banen i 49ers’ nickelformation, hvor Rogers så rykker ind og dækker modstanderens slot-receiver. Søndag bliver det Anquan Boldin.

Alle tre har haft et godt grundspil. Ifølge Pro Football Focus har Brown ikke tilladt et touchdown i den regulære sæson, Rogers har kun tilladt 9,0 yards pr. catch (sjettefærrest af alle cornerbacks i NFL) og Culliver har ikke tilladt en completion på halvdelen (36 af 73) af de kast, der er sendt i hans retning.

Men i slutspillet har de tre haft deres problemer – ikke mindst i NFC-finalen, hvor Atlanta flere gange bombede dem i sænk. Alle tre er i top syv i slutspillet blandt cornerbacks med den højeste, tilladte completion percentage (over 70 procent for alle tre). Og i slutspillet har Tarell Brown også tilladt sæsonens første touchdown. Nu venter så Joe Flacco og Ravens’ stærke wide receivers, der kan volde enorme problemer for 49ers’ cornerbacks. Den duel bliver én af nøglerne til udfaldet af Super Bowl.

Første gang siden 2005
Free safety Dashon Goldson og strong safety Donte Whitner blev det første safety-par fra samme hold i NFL siden 2005, der blev valgt til Pro Bowl. Begge er aggressive, hårdføre, frygtløse og stormer fremad banen og stopper hullet i forsvaret på løb – og så kan de lave det vilde hit, men er samtidig effektive i kasteopdækning. På deres bedste dage er de svære at besejre.

Problemet er dog, at de to ind i mellem er for aggressive, og selvom de på papiret er NFLs bedste safety-duo, laver de til tider mentale fejl, som Flacco og Co. kan udnytte. Ikke mindst på ”play fakes”. Perrish Cox er 49ers’ sjældent brugte dimeback (10 snaps pr. kamp i grundspillet), mens C.J. Spillman er reserve for Goldson og Whitner.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *