Optakt: Når Ravens har bolden…

Færrest point i to år
Der venter søndag Flacco, Rice og resten af Baltimore-angrebet noget af en styrkeprøve.

For 49ers’ forsvar har gennem de seneste to sæsoner været fantastisk og tilladt færre yards (301,3) og point (15,7) pr. kamp end noget andet hold i NFL i den periode. I 2012 har 49ers tilladt tredjefærrest total yards og næstfærrest point, og både løbe- og kasteforsvaret tillod fjerdefærrest yards i NFL. Samtidig er defensiven spækket med profiler. Seks af 11 starters blev valgt til Pro Bowl, og ifølge ESPN.com er de fire bedste spillere i hele Super Bowl forsvarsspillere fra NFL.

Det begynder oppe foran med en meget, meget stærk tre-mandslinje, som forventes at levere presset, fordi 49ers meget sjældent blitzer. Defensive end Justin Smith er, når han er allerbedst, én af NFLs bedste forsvarsspillere, og ”Cowboy”, som det 6’4, 285 pund-store energibundt kaldes, er så god, at ESPN.com har betegnet ham som Super Bowls bedste og mest vigtige spiller. Han er en fantastisk run stopper og en markant forklaring på, at det er svært at løbe mod 49ers, men samtidig gør han det beskidte arbejde som pass rusher, som øger presset på modstanderens quarterback.

Ray McDonald får det svært
Smith sætter tonen for forsvaret, han kan besejre dobbeltblokeringer og trække fokus til sig, der giver plads til medspillerne og ikke mindst til outside linebacker Aldon Smith, som Justin Smith effektivt samarbejder med på ”stunts”, hvor Justin Smith går den ene vej og trækker to mand til sig, mens Aldon Smith trækker bagom.

En tricepsskade, der har fået masser af opmærksomhed fra medierne, har dog holdt ellers hårdføre Justin Smith ude i to kampe, og selvom han er tilbage, er han kun sit gamle ”jeg” mod løb. For i slutspillet har han ikke været helt samme faktor på kastespil, og det har kunnet mærkes på presset. Justin Smith er en afgørende nøgle til udfaldet af Super Bowl. To ugers pause har uden tvivl hjulpet.

Modsat Justin Smith starter defensive end Ray McDonald, der ofte bliver overset i gruppen af 49ers-stjerner, men som ifølge nogle iagttagere kan spille på et All-Pro-niveau. Han er klart bedst mod løb, men kan søndag få det svært mod NFLs bedste guard, Marshal Yanda, der er hans direkte modstander. I midten er Isaac Sopoaga nose tackle og reelt kun en force mod løb, selvom han dog lavede et sack i NFC-finalen. Sopoaga kommer ud, når 49ers rykker i nickel-forsvaret. Ricky Jean-Francois er primær reserve for de to defensive ends.

”Pat & Bow” er de bedste
49ers har ubetinget NFLs bedste linebacker-korps, og de fire linebackere er så gode, at alle fire (!) blev valgt til enten første- eller andenholdsudgaven af All-Pro-mandskabet. Helt uhørt og et klart bevis på, hvor stærk enheden er.

Man kan argumentere for, at Patrick Willis og Navorro Bowman er NFLs to bedste inside linebackers, og de spiller altså på samme hold. Der er både dem, der mener, at ”Pat” er bedst af de to, og dem, der mener, at ”Bow” er den bedste, men uanset hvad supplerer de hinanden på sublim vis.

26-årige Willis, der har været et All-Pro-valg i alle sine første seks sæsoner i NFL, og 24-årige Bowman gør det meget, meget vanskeligt for modstanderen at løbe direkte ned mod midten af defensiven, men begge spillere har samtidig hurtigheden – Willis løber eksempelvis 40 yards på 4,4 sekunder – til at stoppe boldholdere fra sidelinje til sidelinje. Og så er begge også forcer mod kast, som Bowman beviste i NFC-finalen, hvor han sikrede 49ers sejren ved kort før tid at slå Matt Ryans kast på fjerde down i jorden. De to er hårdføre, stærke og trives bag den stærke forvarslinje.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *