Optakt: Når Ravens har bolden…

Lineman har ikke tilladt ét sack
Ravens’ angrebslinje fik først i december et helt nyt udseende, da John Harbaugh oven på 15 tilladte sacks i de fem foregående kampe valgte at skifte rundt på tre positioner. Og det skifte har bragt resultater med sig. I slutspillet har Ravens kun tilladt fire sacks i tre kampe, og enheden under ledelse af Andy Moeller har givet Flacco rigeligt med tid til at komme af med bolden.

I venstre side er den 6’8, 354 pund-gigantiske Bryant McKinnie ny bodyguard for Flacco i dennes blinde side. McKinnie er i en alder af 33 år slet ikke den spiller, han var engang, men han er solid, et køleskab at komme udenom, og Ravens vil under alle omstændigheder sjældent sætte ham i en situation, hvor han skal blokere en modstander én-mod-én. I stedet får han hjælp af medspillerne og hjælp af ”chip blocks”. Ved McKinnies side står Kelechi Osemele. Rookien indledte sæsonen som højre tackle, men er nu venstre guard og har gjort det ganske godt. Han er aggressiv og kæmper hårdt på hvert eneste spil.

Center Matt Birk er bundsolid, og den 38-årige spiller, der fik debut i 1998, laver få fejl, men er samtidig ikke nogen dominerende force. Det er højre guard Marshal Yanda til gengæld. Yanda er NFLs bedste guard, han er stærk, urokkelig og virkelig let på fødderne for en spiller, der vejer 315 pund. Yanda har ikke tilladt ét sack i hele sæsonen, og han er fremragende på ”pulls” og ”traps”.

Over 1100 yards i fire år
Michael Oher runder angrebslinjen af. Hans historie – fortalt i storfilmen ”The Blind Side” – er velkendt for de fleste, og på banen er han en solid højre tackle, som indledte sæsonen som venstre tackle. Oher er ikke effektiv i de åbne områder, har tilladt 11,5 sacks i 16 kampe, men han kan håndtere kraft og styrke.

Bag angrebslinjen – og bag Joe Flacco – står running back Ray Rice. Den 5 fod 8 inches, 208 pund-store back er en meget kompakt fyr spækket med store muskler, der kan kæmpe sig ud af det vildeste pres og skaffe de hårdeste yards op gennem midten af banen. Rice løber med et meget lavt tyngdepunkt, og han kan skifte retning på et splitsekund og snyde et helt forsvar. I den regulære sæson løb Rice for 1143 yards og ni touchdowns, og vi skal helt tilbage til rookie-sæsonen i 2008 for at finde et år, hvor den 28-årige angrebsstjerne ikke har løbet for mindst 1100 yards.

Forrygende efter første kontakt
Ray Rice er en dynamo i Baltimores angreb, meget er lagt på hans pumpede skuldre – når han er effektiv, er Flaccos ”play fakes” en stor trussel – og Ravens har vundet 12 af de seneste 13 kampe, hvor Rice har løbet for mindst 100 yards. Samtidig er Rice en dygtig receiver på ”screens” og ”wheel”-ruter, hvor han griber bolde med sine sikre hænder.

Rookie Bernard Pierce har vist sig at være et godt supplement til Rice. Han har skaffet hele 4,9 yards pr. carry i 2012 og ifølge Pro Football Focus er 3,5 af de yards kommet efter første kontakt – tredjebedst i hele ligaen. Bulldozende, hårdtslående Vontae Leach er fullbacken – NFLs bedste på positionen – der kommer på banen, når Ravens stiller op i en grundformation med to wide receivers, en tight end, en running back og en fullback. Det gør ondt at møde den 250 pund-tunge spiller fra East Carolina.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *