Optakt: Når Ravens har bolden…

Ravens vinder, når Ray Rice er bedst, en 49ers-spiller tillod ikke ét touchdown i grundspillet – og så har en lineman tilladt 11,5 sacks. Læs her en optakt til Ravens’ angreb vs 49ers’ forsvar.

Joe Flacco er generalen i Baltimores angreb (NFLs 16. bedste i total yards) og har ligesom resten af offensiven været virkelig velspillende, siden Ravens i december gav offensiv koordinator Cam Cameron sparket og forfremmede quarterbacks coach Jim Caldwell til posten.

28-årige Flacco har ikke mindst været varm i slutspillet, hvor han har kastet otte touchdowns og ingen interceptions, og i alle tre kampe har han nettet en passer rating af mindst 100 point.

Og den mere end to meter-høje quarterback har en ekstremt stærk højrearm, der kan lave alle kast i bogen, sende missiler ind i små sprækker i forsvaret og ikke mindst hamre dybe bomber ned i modstanderens forsvar. Han er ikke en særligt mobil quarterback, men som ”pocket passer” er få bedre end Flacco, når han får tid og plads til at svinge armen, og hans selvtillid har formentligt aldrig været større end nu.

116 kast uden et pick
Trods viljen til at forsøge risikable kast, laver Flacco forbavsende få fejl, og han har ikke kastet en interception siden 15. spillerunde, og endnu mere utroligt har Flacco ikke kastet en interception på 116 kast af mindst 20 yards, og dermed er han den første quarterback siden 2009, der har kastet flere end 58 kast af 20 yards uden at blive interceptet.

I wide receiverne Torrey Smith, Jacoby Jones og Anquan Boldin har Flacco tre våben, der er i høj grad er med til at skabe holdets stærke, dybe kasteangreb. Torrey Smith er én af NFLs bedste, dybe trusler, og i slutspillet mod Broncos dominerede Smith ingen ringere end Champ Bailey i en kamp, hvor Smith greb to touchdowns i direkte dueller med Bailey.

Flacco kigger ofte i retning af 24-årige Smith, der hurtigt kommer væk fra line of scrimmage, når Flacco går dybt i banen. Det viser statistikken da også. 44 gange i denne sæson – tredjeflest af alle spillere i NFL – har Smith fået sendt et kast af mindst 20 yards imod sig, og hele 42 procent af alle de kast, som Smith har fået kastet imod sig, har været kast af mindst 20 yards.

Det er klart den største procentdel i hele NFL og fortæller meget om, hvor Smith skal gøre skade på 49ers-forsvar. Han er hurtig og en ”homerun hitter”, når han har bolden i hænderne.

Boldin griber i tæt trafik
Anquan Boldin er en anden type. Den 32-årige veteran er med sine 6 fod 1 inches og 220 pund en stor, meget muskuløs receiver, der især griber bolde henover midten af banen og i tæt trafik. Når Ravens rykker i ”tre receiver”-sæt, rykker Boldin indvendig, og som han beviste i AFC-finalen, hvor han scorede to touchdowns, kan han gribe bolden i svære situationer, fordi han måske har NFLs stærkeste hænder. Boldin er ikke eksplosiv, men han kan i kraft af sin styrke dominere enhver forsvarsspiller.

Jacoby Jones – manden bag Ravens’ spektakulære, udlignende 70 yard-touchdown mod Broncos – er superhurtig, og selvom han ikke er poleret, kan han skabe ravage på de dybere ruter. Tandon Doss er fjerdevalget på positionen.

Tight end Dennis Pitta er blevet en stadig større del af Ravens’ angreb, fordi Flacco stoler på ham og bruger Pitta som sit sikkerhedsnet. I grundspillet greb tredjeårsspilleren 61 bolde for 669 yards og syv touchdowns, og i slutspillet har han scoret to touchdowns. Pitta er ikke nogen ”burner” som 49ers’ Vernon Davis, men han er måske en endnu bedre pass catcher. Ed Dickson er Ravens’ anden tight end, og han og Pitta er ofte på banen samtidig. Dickson er ikke helt samme faktor som Pitta, men en bedre atlet.

LÆS PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *