Optakt: Når 49ers har bolden…

49ERS’ KICKERS VS RAVENS’ RETURNERS:
David Akers er én af Super Bowls store hovedpersoner. Kickeren fra San Francisco 49ers har haft en forfærdelig sæson, hvor han har brændt 15 af de seneste 38 field goals – herunder tre af de seneste seks spark. Samlet har han kun scoret på 29 af 42 forsøg, og dermed er han den første kicker i NFL, der har brændt 13 forsøg, siden Seth Marler i 2003.

I NFC-finalen brændte den 38-årige veteran en 39-yarder, og Akers siger selv, at han ikke ved, hvorfor han er inde i en så stor krise, der kommer oven på en fantastisk Pro Bowl-sæson i 2011, hvor han sparkede flere field goals mellem stængerne, end nogen anden har gjort det i en sæson. En stor sæson, der så ud til at fortsætte i denne sæson, da Akers tangerede NFL-rekorden ved i første spillerunde af score på en 63-yarder mod Packers. Men siden er det gået galt.

49ers tog for få uger siden konsekvensen af krisen og lavede en aftale med en anden kicker, Billy Cundiff, der blev hentet ind i truppen for at presse Akers. Holdet valgte dog at fortsætte med Akers, og det gælder Super Bowl med. Men alle 49ers-fans holder vejret, hver gang Akers går på banen i finalen, for 2012-sæsonen har vist, at han kan brænde selv de letteste spark, og selvtilliden er tydeligvis væk hos Akers, der på sidelinjen hænger med hovedet.

Akers og Lee vs Jones
På kickoffs er Akers dog stadig en force, og mod Falcons blev ingen af hans fem kickoffs returneret. Forvent dog, at nogle af hans spark – uanset hvor dybt de lander i endzonen – vil blive returneret i Super Bowl, for Ravens har i Jacoby Jones en kickoff returner, der i denne sæson har returneret to kickoffs hele vejen, og som har snittet hele 30,7 yards pr. return. Han er dødsensfarlig og en Pro Bowler, og han møder en enhed hos 49ers, der tillod næstflest yards pr. kickoff-returnering i grundspillet.

49ers’ punter, Andy Lee, har to år i træk været et All-Pro-valg og måske NFLs bedste på positionen. Lee sender nogle høje, lange punts af sted og havde i grundspillet et “net average” (puntets længde minus return-yards/touchback) på hele 43,2 yards pr. punt. Det vidner om, at Lee giver 49ers en stor fordel i kampen om udgangspositionen, og det kan han gøre igen i Super Bowl, hvor det dog er farlige Jacoby Jones, der returner punts (ét touchdown i grundspillet).

Hos 49ers er Tremaine Brock (14 special teams-tacklinger), C.J. Spillman og Tavares Gooden de tre største esser på special teams.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *