Optakt: Når 49ers har bolden…

I lommen på 21 af 23 dropbacks
Det ventes derfor, at Ravens vil spille masser af zone-forsvar, og så bliver det afgørende, at kanterne, Suggs og Kruger, sikrer, at de altid dækker ydersiden, så Kaepernick ikke har plads på kanten til at sprinte af sted.

Samtidig skal Suggs og Kruger tro på, at Lewis og Ellerbe alene tager sig af et eventuelt handoff til Gore eller James i midten, så Suggs og Kruger aldrig går indvendig og efterlader plads udvendig. Det hele handler om disciplin, når det gælder Kaepernick og hans frygtede løb – alene siden begyndelsen af december har Kaepernick scoret på tre løb af mindst 50 yards.

Problemet for Ravens, som det også var det for disciplinerede Falcons i NFC-finalen, er, at Kaepernick i stedet kan kaste sejren hjem til 49ers. Mod Falcons beholdt Kaepernick ikke selv bolden på ét eneste af 13 ”read-options”, han blev holdt i lommen på 21 af 23 dropbacks, men skaffede til gengæld hele 11,5 yards pr. kast og ramte plet på 16 af 21 kast for 233 yards og et touchdown.

Crabtree på vej i eliten
Wide receiver Michael Crabtree har været Kaepernicks yndlingsvåben, de to har kombineret for 56 catches for 771 yards og syv touchdowns, og førsterundevalget fra 2009-draften har i denne sæson fået sit store gennembrud. Crabtree har ifølge head coach Jim Harbaugh de ”bedste hænder”, som Harbaugh nogensinde har set, og han kan plukke Kaepernicks missiler ned – og er samtidig meget, meget stærk med bolden i hænderne. Crabtree er ikke nogen ”burner”, men eksperter mener, at den 25-årige spiller er på vej ind i NFLs elite af wide receivers efter en sæson, hvor han har grebet 85 bolde for 1105 yards og ni touchdowns.

35-årige Randy Moss er 49ers’ anden-receiver, efter at både Mario Manningham og Kyle Williams er færdige for sæsonen med skader, og legenden drømmer om at få sin første Super Bowl-sejr, efter at det glippede i 2007-sæsonen hos Patriots.

Moss er slet ikke den receiver, han var dengang, og ikke længere en dyb trussel, men han er et solidt andenvalg, der dog kun ser få kast komme i sin retning i en kamp. Rookie A.J. Jenkins er tredjevalget, men har haft en elendig førstesæson i NFL, hvor springet fra college til NFL har været enormt for ham, og han har stort set ikke fået spilletid. Og det eneste kast, der er sendt i Jenkins’ retning i sæsonen? Det kast tabte han. Chad Hall og Ted Ginn er andre receiver-reserver, der dog næppe får en rolle i Super Bowl.

Graham har tilladt tre TDs
Crabtree og Moss bliver forsøgt dækket af Ravens’ startende cornerbacks Cary Williams og Corey Graham med Jimmy Smith, Chykie Brown og Chris Johnson som reserverne. De er tilbage, efter at All-Pro-kaliber cornerbacken, Lardarius Webb, røg ud for sæsonen med en korsbåndsskade. Ravens’ secondary har generelt tilladt få, store spil på dybe kast (kun 24 completions på 83 kast af mindst 20 yards), men møder i Super Bowl den quarterback (Kaepernick), der over hele sæsonen har ramt plet på procentvis flest kast af mindst 20 yards (54,8 procent).

Cary Williams er blevet angrebet rigtigt meget i slutspillet (29 kast i sin retning), men har endnu ikke tilladt et touchdown. Til gengæld har Graham (på 27 kast) tilladt tre touchdowns – flest af en cornerback i slutspillet.

49ers’ tight end Vernon Davis er spækket med talent og er som Kaepernick en fysisk “freak”, der løber 40 yards på 4,3 sekunder, men han har nærmest været usynlig, siden Kaepernick tog over og har kun gjort sig gældende på blokeringer. Mod Falcons steg Davis dog op af hullet og greb fem bolde for 106 yards og et touchdown, og søndag vil han forsøge finde plads bag Ray Lewis, der har store problemer i kasteopdækning, og foran Ravens’ to “hard hitters”, strong safety Bernard Pollard og free safety Ed Reed. Vernon Davis er en stor playmaker, der kan afgøre kampen, hvis Ravens fokuserer for meget på 49ers’ andre våben.

Ed Reed er en fremtidig Hall of Famer, men har ikke længere den rækkevidde, som han engang havde, men den 34-årige superstjerne er stadig en dygtig cover-safety, der kan lave det store spil (syv forsvarede kast i grundspillet). Bernard Pollard har problemer i kasteopdækning (24 catches på 32 kast i sin retning) og kan blive brændt dybt. 49ers’ anden tight end, Delanie Walker, får masser af spilletid (36 snaps pr. kamp i 2012) og er som Davis en hurtig herre, som Kaepernick gerne kigger i retning af og kaster til.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *