Optakt: Når 49ers har bolden…

Superduel i skyttegraven
Den 6’4, 330-pund store Ngata, der tidligere i karrieren har spillet på et ”NFL Defensive Player of the Year”-niveau, har alene i slutspillet lavet 11 tacklinger og seks quarterback pressures, og han har trukket blokeringer til sig på løbespil, hvilket har givet plads til medspillerne. Hans direkte duel med Mike Iupati bliver fantastisk og kan blive afgørende, men i det hele taget er opgøret mellem 49ers’ brutale angrebslinje og Ravens’ hårdføre forsvarslinje guf for fans, der elsker krigen i skyttegraven.

Bag de tre forreste står Lewis i midten sammen med Dannell Ellerbe. Sidstnævnte har haft en flot sæson, hvor især hans evner i kasteopdækning er blevet bemærket af head coach John Harbaugh, og der er dem, der mener, at Ellerbe nu er bedre end den højtprofilerede superstjerne, Lewis. En ankelskade, der smerter, generer dog Ellerbe.

Ray Lewis er i en alder af 37 år ikke længere den spiller, han var for år tilbage, og han har mistet fart i fødderne. Han er stadig hamrende solid – ikke mindst på løb mellem de to tackles – og har kun misset to tacklinger i hele sæsonen. Men er ikke længere en linebacker, der kontinuerligt stormer frem i hullet i forsvaret og stopper running backen for minus yards. I slutspillet er Lewis’ ”run stops” således kommet et gennemsnit af 4,3 yards fra line of scrimmage.

Hvor frisk er Suggs?
Men som leder og indpisker er han uovertruffen, og han sørger stadig bedre end de fleste for, at holdkammeraterne kommer i den rette position, fordi han læser spillet så imponerende godt. Derfor er Ravens-forsvaret bedre med Lews end uden ham.

På højrekanten var Terrell Suggs NFLs ”Defensive Player of the Year” i 2011-sæsonen, men efter 14 sacks i den sacks er det kun blevet til i alt to sacks i 11 kampe i denne sæson, hvor Suggs, der er vendt tilbage efter en akillesseneskade, tydeligvis ikke har været sig selv. To ugers pause før Super Bowl vil dog kun hjælpe den 30-årige outside linebacker med det fantastiske antrit og nådesløse attitude, der på sine bedste dage kan dominere alle offensive tackles. Og dét både på løb og som pass rusher, men Suggs har endnu ikke været en stor faktor i 2012.

I venstre side af forsvaret har Paul Kruger fået sit gennembrud som pass rushing-linebacker med ni sacks og 30 quarterback hurries, og selvom han stadig er ustabil, har han generelt være en force, der har gjort Ravens-forsvaret bedre. Mod Colts i wild card-kampen lavede han 2,5 sacks, og han er en pass rusher som hans direkte modstander, Anthony Davis, vil have en stor respekt for. Courtney Upshaw og Albert McClellan supplerer Suggs og Kruger.

Må ikke gøre som Packers
De fire linebackers får en altafgørende rolle natten til mandag, når Super Bowls bedste atlet, 49ers’ quarterback Colin Kaepernick, skal stoppes.

Kaepernick har taget NFL med storm, siden han blev starter midt i november, da han afløste Alex Smith, der var ude med en hjernerystelse. 25-årige Kaepernick kan besejre modstanderen med sin forrygende 4,4-sekunders fart i fødderne – som mod Packers i divisional playoffs-opgøret. Eller han kan besejre et forsvar med sin hamrende, stærke kastearm – som mod Falcons i NFC-finalen, hvor 49ers især vandt gennem luften. Han er ganske enkelt en playmaker, som Ravens-forsvaret ikke bare lige stopper.

Linebackerne får til opgave at bevare roen, være disciplinerede og holde skansen, så Kaepernick ikke kan afstraffe Ravens på sine frygtede ”read-options”, som det var tilfældet mod Packers. Her spillede Green Bay masser af ”man coverage”, men det betød, at Packers-spillerne ofte havde ryggen mod Kaepernick, fordi de skulle følge med en receiver, running back eller tight end ned af banen, og derfor opdagede de alt for sent, at Kaepernick havde taget bolden i favnen og var løbet af sted.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *