Officielt: Ed Hochuli og co. dømmer igen

NFL og dommerforeningen NFLRA lavede sent onsdag en ny otte-årig overenskomstaftale, og dommer-lockouten er dermed officielt et overstået kapitel.

Dermed kan NFL-spillere, -træner og -fans glæde sig over, at erfarne dommere som Ed Hochuli og Mike Carey er tilbage på banen og klar til at dømme igen.

Overenskomstaftalen er den længste mellem parterne i NFL-historien og blev indgået i New York med hjælp fra Scot Beckenbaugh og Peter Donatello fra Federal Mediation and Conciliation Service.

Aftalen skal først godkendes af NFLRA’s medlemmer, og det vil ske senest lørdag, men indtil det sker har NFL-kommissær Roger Goodell midlertidigt løftet lockouten.

Derfor vil der allerede torsdag aften være et “normalt” dommerhold på banen, når Baltimore Ravens og Cleveland Browns mødes i Thursday Night Football.

En højtstående dommer siger til NFL Networks Jeff Darlington, at selvom dommerne ideelt set kunne have ønsket sig at have dømt et par preseason kampe, så er de klar til at dømme med det samme.

Førnævnte Hochuli har nemlig holdt sine kolleger skarpe ved at give dem ugentlige tests baseret på samme model, som dommerne normalt får i løbet af sæsonen.

Hver tirsdag har Hochuli så afholdt telefonmøder, hvor han har diskuteret resultaterne af de tests med op mod 100 deltagende dommere.

Derfor er dommerne godt klædt på til at dømme allerede i den kommende spillerunde, der altså starter torsdag aften.

NFL havde ønsket at tilføje 21 dommere til den nuværende gruppe af 121 dommere, men i stedet har ligaen og NFLRA lavet et kompromis, hvor der bliver oprettet et udviklingsprogram for nye dommere.

De dommere, der kommer med i udviklingsprogramet, bliver således ikke en del af NFLRA men vil blive trænet af eksisterende dommere og arbejde sammen med dem på ugentlig basis.

Dommerne i udviklingsprogrammet får hverken lov til at dømme kampe eller til at fungere som reserver, men i takt med at de bliver bedre, vil de kunne komme i betragtning til at blive en del af NFLRA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *