Nye tider på Draftday.dk

Det er nye og bedre tider på Draftday.dk. Og det vil du opleve fra den kommende sæson.

Mere om det lidt længere nede i denne artikel, men først lidt historie:

Draftday.dk er ikke bare Danmarks ældste NFL-site, men ét af de ældste udenfor USA, og der er sket rigtigt meget, siden vi launchede sitet i 2004.

De to bedste rookie-quarterbacks fra dét års draft, Eli Manning og Ben Roethlisberger, har tilsammen vundet fire Super Bowls. Football er blevet voldsomt mere populært på denne side af Atlanten, og Europa får måske snart sit eget NFL-hold. Og måden hvorpå mange af os får vores daglige eller ugentlige ”dosis NFL” har ændret sig.

Mediebilledet er ganske enkelt totalt anderledes.

Dengang Facebook ikke fandtes
Da Draftday.dk blev grundlagt i januar 2004, var Pro Football Talk blot en obskur outsider, som få tog seriøst. NFL Network var kun tre måneder gammel, stjernejournalisten Ian Rapoport var nyuddannet og stadig uden et job, og ingen brugte YouTube, Facebook, Twitter og Instagram.

For de fandtes nemlig slet ikke.

YouTube kom således – som den første af de fire giganter – til verden ét år senere i 2005.

I dag har meget – rigtigt meget – ændret sig, og der er kommet utallige nye medieaktører på banen.

Specielt de sociale medier er blevet kongen af NFL-nyt, og det betyder, at mange af os ikke længere får nyheder på traditionel vis, hvor vi besøger et website for at finde seneste nyt. Vi får nyheder i et hastigt voksende tempo via utallige kanaler. Som for eksempel live blogs eller Twitter, hvor insiders ”breaker” nyhederne før, at de skriver selve nyhedsartiklen.

Det var utænkeligt for blot syv eller otte år siden.

Kampen om nyheder er derfor benhård, og uanset hvordan vi vender og drejer det, vil vi ikke kunne følge med i det tempo og hamle op med den måde at levere nyheder på. For vi vil næsten altid være langt bagefter, fordi nyheder spredes på alle mulige platforme med lynets hast.

Derfor har vi truffet en beslutning.

Farvel til nyhederne
Fra denne sæson vil vi ikke længere bruge ressourcer på de daglige nyhedshistorier, du formentligt allerede har læst andre steder.

Samtidig vil vi heller ikke skrive kampreferater fra ugens kampe, da vi kan se, at interessen for de referater har været faldende i mange år. Det skyldes formentligt, at mange af jer allerede har set kampene eller højdepunkterne på Viasat eller via NFL Game Pass – eller fulgt med via NFL.com.

Vi tror, at Draftday.dk fremadrettet vil stå langt stærkere, hvis vi i stedet bruger kræfterne på dét, vi er bedst til – og synes er sjovest, og som mange af jer især efterspørger: De originale NFL-elementer, du ikke får andre steder.

Så fra og med denne sæson skal du ikke forvente daglige nyheder eller klassiske kampreferater på Draftday.dk.

Vi ved, at det vil skuffe nogle af jer læsere, der trofast har fulgt Draftday.dk hver eneste dag og læst vores daglige nyheder. Vi er dybt taknemmelige for jeres støtte, men vi håber, at vi kan give jer et endnu bedre redaktionelt produkt fremover med flere gennemarbejdede artikler, der giver dybere indsigt og forståelse for NFL og amerikansk fodbold.

Fremadrettet vil vi derfor satse meget mere på for eksempel analyser om NFL, fantasy football og draften, blogs, podcasts (ja, de vender tilbage i et jævnligt flow), baggrundsartikler om nørdede, vigtige eller historiske NFL-emner, portrætter, interviews med NFL-kilder fra USA, optakter, kommentarer til udvalgte kampe og meget mere.

Kort sagt: Dét, som mange af jer især har efterspurgt.

Draften får fuld gas
For eksempel vil vi igen give den fuld gas med draften, som vi i 2017 dækker for 14. år i træk, og som, vi i beskedenhed mener, vi kan dække bedre end mange andre sites.

Så hvad betyder det for dig som læser?

Det betyder, at der ikke er nye artikler på sitet hver dag.

Vi vil hellere skrive mindre, men bedre, og derfor kan der godt gå 24 timer eller 48 timer, før der kommer nyt indhold på Draftday.dk. Til gengæld vil det være et bedre redaktionelt produkt end de 10-15 nyheder, vi tidligere ville skrive i det tidsrum.

Og det vil være et redaktionelt produkt, du ikke kan få andre steder end hos os. Sådan skal det være på Draftday.dk.

Det er derfor – begyndende fra om nogle dage, når vi efter en kort pause relancerer sitet – nye tider på Danmarks ældste NFL-site.

Nye, men også bedre tider.

Rigtig god sæson!

Venlig hilsen
Jacob Nørtov og Søren Hygum Hansen

Draftday.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *