NFLs bedste kicker: Morten Andersen inspirerer mig

Baltimore Ravens’ kicker Justin Tucker har gennem hele sin karriere været inspireret af Morten Andersen, og han har taget dele af danskerens gode råd og teknikker til sig. Det fortæller All-Pro-sparkeren i et interview med Draftday.dk, hvor han skamroser Andersen.

NFLs bedste kicker har gennem hele sin karriere forsøgt at efterligne Morten Andersen.

I et interview med Draftday.dk forud for Morten Andersens Hall of Fame-indlemmelse natten til søndag fortæller Baltimore Ravens’ Justin Tucker, at han ser op til danskeren, der havde en 25 år-lang karriere hos fem forskellige hold.
– Han er helt klart én, der har inspireret mig, fortæller Justin Tucker til Draftday.dk.

Tucker, der var et All-Pro-førstevalg efter 2016-sæsonen, skamroser i interviewet Morten Andersen.
– Det er helt klart bemærkelsesværdigt, at Morten Andersen som den kun anden kicker nogensinde er blevet valgt ind i Hall of Fame. Men før det leverede han mange store spark og gjorde det i lang tid. Det er helt klart noget, jeg gerne vil gøre en dag. Jeg vil gerne kunne sige, at jeg var i stand til at spille x antal år og være lige så succesrig, som Morten Andersen var det. Det ville være fantastisk at følge i hans fodspor, lyder det fra Ravens-kickeren.

Baltimore Ravens’ nuværende special teams-koordinator hedder Jerry Rosburg, og han arbejdede sammen med Andersen i dennes sidste sæson i Atlanta.

Og Rosburg har viderebragt nogle af den kommende Hall of Famers teknikker og læresætninger til Tucker. For eksempel i forhold til måden, som Ravens-medspillerne “snapper” bolden og siden placerer den foran Tuckers fod.

Tucker bruger Andersens mantra

Samtidig refererer Tucker ofte til mantraet “Et pres opstår, når opgaven er større end dine evner”.

Morten Andersen brugte de vise ord i sin karriere, og Tucker kan lide mantraet og har taget det til sig, fordi det reelt siger, at han ikke har nogen grund til at føle sig presset af situationen, hvis han fysisk set har styrken i benet til at hamre 52-yarderen gennem stængerne.

Så kan alt lade sig gøre.

LÆS: Sean Payton var imponeret over Morten Andersen

Allerede nu er Justin Tucker på vej mod en stor karriere.

Siden han i 2012 kom ind i ligaen, har han to gange været i Pro Bowl, og han ligger nummer ét i NFL-historien i træfsikkerhed ved at have ramt plet på 89,8 procent af alle field goal-forsøg.

Og i den forgangne sæson ramte han plet på 38 af 39 forsøg herunder alle 10 over 50 yards.

Til Draftday.dk fortæller Justin Tucker, at Andersen er én af de få kickers, som han har fulgt og lært af i lang tid – en gruppe, der også inkluderer pensionerede Matt Stover, Indianapolis Colts’ Adam Vinatieri og Arizona Cardinals’ Phil Dawson.
– Dét, der især træder frem omkring Mortens karriere, er, at han med sin fod vandt dét, der svarer til to regulære sæsoner målt i kampe. Det er ret imponerende, at han så mange gange kunne præstere i de øjeblikke, hvor dit hold havde allermest brug for dig, forklarer han.

Fortjent i Hall of Fame

Og det er især tre evner, som Morten Andersen besad, som Tucker er imponeret over.
– Han var aggressiv med sit sparke-sving til bolden, han var intenst fokuseret, og han var iskold, fortæller han til Draftday.dk.

LÆS: Morten Andersen: Det bliver stort og følelsesladet

Natten til søndag bliver Morten Andersen altså officielt indlemmet i Pro Football Hall of Fame.

Og det er mere end fortjent, mener Justin Tucker.
– Jeg tænker sådan om det: I en sport, hvor du vinder via point, er din førende scorer måske ikke den største, hurtigste eller stærkeste fyr. Men han er nødt til at være ekstremt god og utrolig stabil. Ser du på listen over de mest scorende i ligaen, er de fleste kickers. Morten er helt på toppen af den liste, og det er nok til at sende ham i Hall of Fame, fortæller Justin Tucker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *