NFL preview 2017: Kansas City Chiefs

Kansas City Chiefs går sæsonens i møde med stort set det samme hold, der sidste år vandt 12 kampe og AFC West.

Langt størstedelen af de 53 spillere vender tilbage, og det betyder også, at head coach Andy Reid kan mønstre en meget sammentømret enhed.

Det store spørgsmål er så, om Reids tropper kan tage det næste skridt og komme videre fra divisional playoffs-runden, hvor det sidste år blev til et trist nederlag til Pittsburgh Steelers.

Det var andet år i træk, at Chiefs røg ud i den runde, og umiddelbart har Reid holdet til at nå længere.

Truppens kvalitet er nemlig ikke til at diskutere. Den er massiv, og der er en rigtig god blanding af unge talenter og erfarne veteraner, der kan lede vejen.

Chiefs har dog ikke råd til mange fejltrin, for der bliver hård kamp i divisionen, og det er første hurdle, Chiefs skal overkomme.

Andy Reid har ændret lidt på trænerstaben og forfremmet Matt Nagy til offensiv koordinator.

Sidste sæson var Nagy co-koordinator med Brad Childress, men nu får han den rolle for sig selv. Nagy skal forbedre et angreb, der blot var det 20. bedste i yards og scorede 13. flest point.

På forsvaret er Bob Sutton defensiv koordinator for femte år i træk. Hans forsvar har rangeret i top syv i tilladte point de sidste fire sæsoner.

Angrebet

Quarterback Alex Smith er stadig bag center, men 2017 kan meget vel blive den sidste sæson hos Chiefs for det tidligere 2005-topvalg.

I forårets draft handlede Chiefs op i draften for at få fingre i quarterback Patrick Mahomes med det 10. valg, og hvis alt går vel, er han fremtidens mand.

Mahomes kan bedst beskrives som en kombination af Aaron Rodgers og Brett Favre (uden yderligere sammenligning i øvrigt). Han har en kanon, præcis arm og et nydelig afvikling af sit kast, men han er enormt ustruktureret i sit spil, løber rundt og tager chancer. Nogle gange går det godt; andre gange går det rigtig skidt.

Når Reid får sat skik på Mahomes, kan Chiefs have en superstjerne, men indtil videre går de sæsonen i møde med Smith.

Smith er nærmest en diametral modsætning til Mahomes. Han har en middelmådig arm, tager kun få chancer ned ad banen, og han er meget struktureret i sit spil.

Derfor er det også svært helt at se Chiefs vinde Super Bowl med Smith, der dog i training camp har været langt mere aggressiv og er gået dybt i banen. Så måske bliver det mere med Smith, der sidste år blot kastede 15 touchdowns, otte interceptions og for 3502 yards,

På running back er Spencer Ware ude for sæsonen på grund af en alvorlig knæskade, og derfor kommer rookie Kareem Hunt til at trække det store læs. Hunt er uprøvet i NFL, men han imponerede ved Senior Bowl og har potentiale til at blive en rigtig god featured back.

Hunt, der er Toledos rekordholder med 4945 yards og 44 touchdowns, har fysik til at løbe på indersiden, hurtighed til at gå på ydersiden og så er han en solid pass catcher. Hans største problem er, at han ikke skaffer ekstra yards, når han møder for meget modstand.

Charcandrick West er førstereserve, og så har Chiefs forlænget kontrakten med C.J. Spiller. Anthony Sherman er fullback.

Chiefs’ receiver-gruppe har sagt farvel til Jeremy Maclin, og den består nu af en flok unge talenter.

Andenårsspilleren Tyreek Hill er allerede gruppens stjerne efter en rookie sæson, hvor han scorede 12 touchdowns. Hill greb for 593 yards og seks touchdowns, løb ind for yderligere tre scoringer og returnerede to punts og et kick off til end zone.

Med Maclin væk får Hill nu en meget større rolle, og han bliver et fokuspunkt for Chiefs’ angreb. Det tidligere femterundevalg har uhyggelig speed ned ad banen, og kun få i NFL kan følge med.

Albert Wilson, den ældste i gruppen på 25 år, Chris Conley og Demarcus Robinson har alle potentiale til at få et gennembrud på den ene eller anden måde.

Tight end Travis Kelce er en af NFL’s allerbedste på sin position, og han blev valgt All-Pro i 2016 efter en forrygende sæson. Kelce greb for 1125 yards og seks touchdowns, og han vil igen i år være et vigtigt mål for Smith. Demetrius Harris er et interessant navn at holde øje med.

Chiefs har en solid offensiv linje uden den på nogen måde er prangende. Den hører til i den bedre halvdel af NFL, og den returnerer alle startere fra sidste sæson.

Eric Fisher og Mitchell Schwartz er et par solide tackles, der fortsat skal forbedre sig i opdækning. Mitch Morse er en stabil center, mens Laurent Duvernay-Tardif på højre guard er en bedre pass blocker end run blocker. Zach Fulton er reserve.

Venstre guard er stærkt besat med masser af dybde i form af Bryan Witzmann og Parker Ehinger. Cameron Erving, et tidligere Cleveland Browns-førsterundevalg, er kommet til kort før sæsonstart og kan spille flere steder på linjen.

Forsvaret

Chiefs har en virkelig stærk defensiv linje, selvom den har sagt farvel til de nose tackle Dontari Poe og defensive end Jaye Howard.

Chris Jones fik sit store gennembrud sidste år som defensive end i 3-4 systemet, hvor han igen og igen lavede spil. Han kan meget vel tage det næste skridt i år og blive en af NFL’s allerbedste linemen.

Benny Logan er kommet til fra Philadelphia Eagles, og han er en kaosskabende nose tackle på 334 pund. Allen Bailey er tilbage efter en skade i brystmusklen holdt ham ude det meste af sidste år.

Dybden er fremragende med Roy Miller, Jarvis Jenkins og udviklingstalentet – den vildt atletiske men meget rå – Tanoh Kpassagnon på 6’7 og 280 pund. Han kan også få en rolle som rush linebacker.

Netop på linebacker kan Chiefs glæde sig over, at veteranerne Derrick Johnson og Justin Houston begge er helt friske.

Johnson rev akillessenen over i december efter 13 kampe og 90 tacklinger, men han er nu klar. I en alder af 34 år er det dog svært at vide, hvor meget han har tilbage i tanken.

Ramik Wilson starter ved siden af Johnson og har udviklet sig godt i de to første sæsoner. Han sluttede sidste år med 76 tacklinger. Kevin Pierre-Louis og Ukeme Eligwe er reserver, og så er Reggie Ragland er hentet ind via en handel med Buffalo Bills. Han missede hele sin rookie sæson på grund af en skade men bør kunne hjælpe til mod løb.

Justin Houston har været plaget af store knæproblemer de sidste to sæsoner og har kun lavet samlet 11,5 sacks, men meldingen fra linebackeren selv er, at han er ovre skaderne. Hvis han er klar, er et tocifret antal sacks næsten en garanti.

Tamba Hali, der i sommer udtrykte utilfredshed med sin rolle, starter af ukendte årsager sæsonen på PUP-listen.

I stedet skal det tidligere førsterundevalg Dee Ford, der sidste år fik sit gennembrud med 10 sacks, igen hjælpe med at jagte quarterbacken. Frank Zombo er en glimrende reserve.

Chiefs har et virkelig kasteforsvar og tillod sidste år kun en completion procent på 79,8 – det var tredjebedst i NFL.

Safety Eric Berry har fået en ny, seksårig aftale efter endnu et brag af en sæson, hvor han lavede fire interceptions – returnerede to for touchdowns – og var fremragende mod løb. Han er fortsat en af NFL’s allerbedste på sin position.

Ved hans side får Ron Parker hænderne på masser af kast, og Daniel Sorensen – som har fået en ny, fireårig kontrakt – er en hybrid-type, der også kan bruges som dime-linebacker. Sorensen lavede tre interceptions og forcerede to fumbles sidste år.

På flanken er cornerback Marcus Peters virkelig god mand-til-mand og spiller med et fremragende instinkt. Derfor har han også lavet 14 interceptions i sine første to år i ligaen. Steven Nelson starter sæsonen på injured reserve og er ude de første seks uger, så Terrance Mitchell starter modsat med Phillip Gaines som slot-corner.

Special teams

Kicker Cairo Santos leverede sin foreløbig bedste sæson i 2016, hvor han igen viste sit stærke ben. Santos ramte på 31 af 35 field goal-forsøg og bankede 48 touchbacks afsted på kick offs. Han har været plaget af en lyskeskade i preseason men er klar til sæsonen. 35-årige Dustin Colquitt er på vej ind i sit 13. år som Chiefs’ punter og er free agent efter denne sæson. Chiefs’ return-game er i virkelig gode hænder med Tyreek Hill på punt returns og De’Anthony Thomas på kick off-returns.

Alt i alt

Der er delte meninger om Chiefs’ potentiale i denne sæson, men der er mange positive ting at hive fat i. Den vigtigste er, at Chiefs returnerer det meste af deres trup fra sidste år, og at det er en sammenspillet enhed, som Andy Reid sender på banen. På forsvaret er flere veteraner (Allen Bailey, Derrick Johnson, Justin Houston) klar igen, og det bør give et boost. Receiver-gruppen er ung, og spørgsmålet er, om Chiefs har nok kvalitet og erfaring. Det må tiden vise. Reid og co. bør vinde 10+ kampe og kæmpe med om AFC West.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *