2013 NFL Draft Preview: Outside linebackers


Gerald Hodges (6’1, 243) fra det originale ”Linebacker U”, Penn State, er en tidligere safety, der er konverteret til linebacker.

Han vil være et godt fit som weakside-linebacker i et 4-3-forsvar i NFL, og Hodges er både smidig og en god atlet, der bevæger sig ret let på banen. Han skal både være større og stærkere, men Hodges er et solidt talent, som kan starte i NFL.

I 2012 lavede han 109 tacklinger i 12 kampe herunder alene 19 mod Illinois.

Ved The Scouting Combine viste Southern Mississippis Jamie Collins (6’3, 250) store prøver på sine eksplosive bevægelser, da han leverede det absolut bedste broad jump af alle spillere i Indianapolis – på hele 11 feet 7 inches. Samtidig var hans 41 ½ inches-høje vertikale hop det næsthøjeste hop af alle deltagere.

Collins er en meget, meget dygtig atlet, der kan flyve rundt på banen, som kan ”droppe” effektivt tilbage i kasteopdækning, og som har været produktiv i college på flere positioner. I 2012 lavede han 20 tacklinger for tab – flest i Conference USA – og ti sacks som ”bandit end”, men i NFL projekterer han til ”Will”-linebacker i et 4-3-system.

Han er dog ustabil, skal stadig poleres teknisk set – og har endnu ikke et optimalt overblik. Samtidig er der spørgsmålstegn ved hans person – han blev opfostret af sin søster, efter at han mistede både sin mor, far og bror. Men i de rette omgivelser, hvor han får tid til at lære, kan Collins blomstre op og blive en dygtig NFL-linebacker. Som minimum har han evnerne til at blive fast bestanddel af special-teams.

Lille Missouri Western State har en ”sleeper”-kandidat i defensive end David Bass (6’4, 262), som meget vel kan blive en farlig pass rushing linebacker i NFL.

Bass lavede 61 tacklinger, 16 tacklinger for tab og 11 ½ sacks i 2012, og han ejer skolerekorden med hele 39 ½ sacks. Samlet set startede han 50 kampe i træk for Division II-skolen, og han beviste overfor scouts i NFL, at han er en meget motiveret, hårdfør og intens forsvarsspiller, som kan overraske positivt i NFL. Ved The East-West Shrine-Game gjorde han en god figur.

Han har spillet på et lavt niveau, og hans atletiske evner er absolut ikke i eliteklassen. Men Bass bør kun blive bedre, og i kraft af hans stærke hænder og teknik har han formentligt en lys fremtid forude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *