2013 NFL Draft Preview: Outside linebackers

Jones’ tidligere holdkammerat hos Georgia, Alec Ogletree (6’2, 242), har skiftet mellem outside- og inside-linebacker-positionen hos The Bulldogs, men projekterer i NFL til ydersiden for de fleste hold, hvor han kan blive en fremragende 4-3/”Will”-linebacker på Pro Bowl-niveau.

Han er et eminent fysisk talent, der er bygget som en linebacker, men som bevæger sig som en safety eller gazelle, som en NFL-scout forklarer det til Pro Football Weekly, og han flyver i retning af bolden.

Ogletree er fantastisk smidig i kroppen, kan sætte tempoet eksplosivt i vejret, og så kan han ”droppe” dybt tilbage i opdækning og dække wide receivers og tight ends – hvorfor han vil være en effektiv middle linebacker i et ”Tampa 2”-forsvar.
– Jeg ryster på hovedet af benovelse, hver gang jeg ser optagelser med ham. Han er én af de bedste atleter og football-spillere, som dette års klasse kan tilbyde, mener ESPNs Todd McShay.

I 2012 lavede han hele 111 tacklinger i bare ti kampe, hvilket vidner om, hvor produktiv han er, og samlet set behøver han aldrig at forlade banen, for han er en faktor på alle downs.

Men Ogletrees personlighed er et kæmpe issue, der formentligt koster på draft day. Han blev suspenderet først i 2012-sæsonen på grund af en positiv narkotest. Ifølge The Green Bay Press-Gazette har Ogletree tre gange afleveret positive narkotests i sin tid i college. Han blev også anholdt i 2010 (og fik én spilledags karantæne), fordi han havde stjålet en scooterhjelm.

Og senest blev han så anholdt i januar på grund af spirituskørsel – blot én uge før hans livs vigtigste ”jobsamtale”, The Scouting Combine. Tre dumme forseelser, der viser et billede af et stortalent, der bliver kaldt umoden og ufokuseret.
– Den fyr er en umoden idiot, lyder de hårde ord fra et NFL-holds player personnel director til CBS Sportsline.

Andre kritiserer Alec Ogletree for ikke at læse spillet godt nok og for at overløbe for mange spil. Han er for ustabil, lyder det:
– Jeg er skræmt til døden over Ogletree – både på grund af de issues på og udenfor banen. På optagelser kan du se, at han ikke aner, hvad han laver (på banen, red.), forklarer NFL Networks Mike Mayock.

Jones’ og Ogletrees forhenværende medspiller, Cornelius Washington (6’4, 265), startede som ”five technique”-defensive end i 2012, men hans bedste plads i NFL er på kanten i linebacker-korpset.

Samlet set er han Washington et undervurderet talent, der er en forrygende god atlet, der er opsigtsvækkende stærk – han pumpede vægtstangen 36 gange ved The Scouting Combine, hvilket var flest gange af alle linebackers. Han bruger styrken til tæve offensive linemen og til at skubbe dem bagud, når han angriber på ”bull rushes”. Samtidig kan Washington holde skansen på kanten, når modstanderen løber.

Derudover har han en virkelig forrygende god kombination af størrelse og fart – han løb 40 yards på ultrahurtige 4,56 sekunder i Indianapolis og havde samtidig et sjældent set godt vertikalt hop for linebackers på 39 inches.

Men Cornelius Washington har ”character issues”, han er temperamentsfuld og blev i 2011 anholdt for spirituskørsel. På banen giver han sig ikke altid 100 procent, og det gør, at der er lidt ”boom-or-bust” over ham. Han kan blive rigtigt god – og lande i Pro Bowl ifølge nogle iagttagere – eller skuffe i NFL, hvis han ikke bliver mere fokuseret. Præcist som den tidligere holdkammerat Alec Ogletree.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *