2013 NFL Draft Preview: Outside linebackers

En anden ”hybrid”-forsvarsspiller, der kan blive valgt meget tidligt, er LSUs Barkevious Mingo (6’4, 241). Han betegnes som en ”freak” af en atlet, der er høj, langlemmet, med et eksplosivt antrit (løber 10 yards på superhurtige 1,57 sekunder) og med evnen til at sætte tempoet markant højere i vejret, når han nærmer sig quarterbacken. Præcist som de bedste pass rushers gør det.
– Han er en freak, der kan blive en stjerne med den rette coaching, mener ESPNs Mel Kiper.

Ved Mingos Pro Day lignede han ifølge beretninger fra tilstedeværende nærmest en defensive back – så smidig og hurtig var han.

Mingo er spækket med potentiale og har en god personlighed, og han kan både være en farlig defensive end og en farlig pass rushing linebacker.

Men 4,5 sacks i 2012-sæsonen er ikke meget at prale af, han skal være større og stærkere, hvis han skal være mere end en rendyrket pass rusher – og LSUs historik med at skabe underpræsterende NFL-spillere bør bekymre. Han er upoleret, og det er langt fra sikkert, at Mingo nogensinde bliver så god, som hans potentiale berettiger til.
– Mingo er måske det største ”boom-or-bust”-prospekt i denne draft, mener NFL.com’s Bucky Brooks.

Tre Georgia-linebackere kan alle blive valgt tidligt i draften. Den bedste af de tre er en spiller, der har set sin værdi falde, siden sæsonen sluttede. Nemlig Jarvis Jones (6’2, 242), der ellers havde en fantomsæson i 2012.

Her lavede han 14,5 sacks – flest i hele landet. Han blev også noteret for hele 85 tacklinger og 24,5 tacklinger for tab (flest i landet). Jones lavede alene tre sacks mod Florida og to sacks mod Alabama og blev kåret til ”SEC Defensive Player of the Year” af nyhedsbureauet AP.

Den sæson, der kom året efter, at han lavede 13,5 sacks, vakte opsigt, og den fik de helt store sammenligninger i gang. Jarvis Jones er blevet nævnt i samme sætning som Von Miller, LaMarr Woodley og Bruce Irvin, og han får ros for at være en klassisk 3-4-outside linebacker, der samlet set er draftens bedste pass rusher – her og nu i hvert fald – og som generelt er meget komplet og en meget, meget god atlet.
– Han har bevist sin evne til at dominere i én-mod-én-situationer, fortæller Pro Football Weeklys Nolan Nawrocki.

Men flere ting har kostet Jarvis Jones værdi. Han indledte således college-karrieren hos USC, men måtte i 2010 ikke træne på grund af en skade i ryggen – en forsnævret rygmarvskanal, der typisk belaster ældre mennesker, som giver smerter, og som med tiden gør det vanskeligt at gå. Lægerne hos USC bad ham om at stoppe karrieren, men han skiftede til Georgia og blev her clearet. Georgia mente ikke, at ryglidelsen var så slem.

Skaden, der i øvrigt var den tilsvarende skade, som forkortede ex-Pro Bowler Marcus McNeills karriere, har været en stor historie i optakten til draften, men meldinger fra flere kilder er dog, at en række NFL-hold har clearet Jones’ helbred. Spørgsmålet er bare, om alle hold har det.

Jarvis Jones valgte samtidig ikke at vise sit værd ved The Scouting Combine, og han løb i stedet ved sin Pro Day, hvor han floppede med en 40 yard-tid på 4,9 sekunder. Den tid er et stort rødt flag, men alligevel peger flere evaluatorer på, at Jarvis Jones først og fremmest er et talent, der er bedre på banen, end hans målbare data indikerer.

For eksempel som de fem NFL-scouts, som NFL Networks Ian Rapoport talte med ved Georgias Pro Day:
– Alle sagde det samme: Vi vidste, at han ville lave en dårlig workout. Men han er en football-spiller, fortæller Rapoport.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *