NFL bakker op: Tates touchdown står ved magt

NFL bakker op om referee Wayne Elliott, der natten til besluttede ikke at omstøde kendelsen, der gav Seattle et afgørende, men stærkt kontroversielt touchdown i 14-12-sejren over Green Bay.

Sådan lyder det tirsdag aften i en pressemeddelelse fra NFL oven på en dag, hvor ligaen har mødt en voldsom kritik for kendelsen, der blev foretaget af en erstatningsdommer.

NFL beklager dog, at der ikke blev dømt pass interference mod Seattles wide receiver Golden Tate, der skubbede Green Bays safety Sam Shields, inden Tate scorede touchdown. Det var en fejl, vurderer NFLs dommer-departement efter at have gennemset det sidste, kontroversielle spil.

Replay official stoppede kampen for et replay – for at se, om både Tate og Packers’ M.D. Jennings havde fat om bolden i et simultant catch. Sådan et spil kan godt ses igennem, fordi det skete i endzonen, fastslår NFL, efter at der har været tvivl om det hele dagen.

Men referee Wayne Elliott vurderede, at der ikke var endegyldigt bevis for, at Jennings interceptede bolden uden, at Tate også havde den under kontrol. Derfor stod Tates touchdown ved magt. Og den vurdering bakker dommer-departementet op om efter at have set spillet igennem.

NFL skriver samtidig, at resultatet af kampen nu er endegyldigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *