NFL 2013: Luftkrigen

I en ny, stor artikelserie går Draftday.dk i den kommende måned tæt på NFLs spillemæssige udvikling. Først med historien om, hvordan NFL blev en kaste-liga, hvor kampe vindes gennem luften. En historie, der involverer både syvmands-fodbold, Texas og Ty Law.

En frustreret Marvin Harrison kunne ikke vriste sig fri.

Hver gang den 31-årige All-Pro-receiver fra Indianapolis Colts forsøgte at spæne op af højresiden i angrebet, blev han mødt af to stopklodser: New England Patriots’ cornerback Ty Law og safety Rodney Harrison.

De to skiftedes til på de allerførste yards at lægge hænderne på Harrison, der var pakket ind som bøffen i en burger. Samme kontante behandling fik de andre Colts-receivere.
– Patriots’ secondary var utroligt hårdhændet den dag. Det rev rundt med Colts-receiverne, fortæller Yahoo! Sports’ erfarne NFL-skribent, Jason Cole, til Draftday.dk.

Resultatet af den aggressive forsvarsstil denne januardag i 2004 var opsigtsvækkende. Harrison, der var én af NFLs bedste wide receivers, greb blot tre bolde for 19 yards, og hans kollega, ligaens nykårede MVP, quarterback Peyton Manning, spillede samtidig sit livs værste NFL-kamp. Manning kastede fire interceptions – Law greb alene tre af Mannings missere – og Colts tabte AFC-finalen mod Patriots med 24-14.

Bill Polian var fortørnet

Patriots-forsvaret dominerede ganske enkelt Colts’ eksplosive angreb. Men med til historien hører også, at Patriots denne dag gik over grænsen. Faktisk gik Patriots ifølge NFL så meget over grænsen, at opgøret på Gillette Stadium for snart ti år siden fik en afgørende betydning for det NFL, vi kender i dag.
– Begivenhederne den 18. januar 2004 havde uden tvivl en enorm indvirkning på NFL, siger NFL-analytikeren Scott Kacsmar, der skriver for NBCSports, og som driver sitet captaincomeback.wordpress.com.

Patriots’ hårdhændede stil førte en regelændring med sig. Og den regelændring er én af de store årsager til, at NFL nu er en kasteliga, hvor kampe vindes gennem luften.
– Det er mere end nogensinde sat op til at være et spil, hvor man kaster. Og reglerne har hjulpet med det, siger NFL Films’ analytiker Greg Cosell i et interview med Draftday.dk.

Efter AFC-finalen i 2004 brokkede Colts-lejren anført af president Bill Polian sig. Polian og Co. hævede, at Patriots-forsvarene – med Ty Law i spidsen – ofte havde fat i Indianapolis’ receivere længere nede af banen end de fem yards, hvor det er tilladt at skubbe en receiver ud af kurs. I andre tilfælde blev Colts-spillerne presset helt ud af banen, når de sprintede op langs sidelinjen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *