Morten Andersen fik kollega “anholdt” til Pro Bowl

Tilbage i 1991 lavede Morten Andersen en practical joke på en kicker-kollega til Pro Bowl. En joke så stor, at special teams-legenden Steve Tasker stadig husker den i dag. Draftday.dk har interviewet Steve Tasker forud for Andersens Hall of Fame-indlemmelse på lørdag. Vi har bedt flere af danskerens gamle kollegaer om at fortælle en god historie om Morten Andersen.

Morten Andersen og Nick Lowery skulle fræse rundt på scootere i tropevarmen. Det var planen.

Danskeren havde inviteret sin kicker-kollega fra Kansas City Chiefs med på en to-hjulet sightseeing-tur rundt på Hawaiis veje, men hvad, Lowery ikke vidste, var, at Andersen havde skumle bagtanker med turen rundt på øen.

Steve Tasker har i dag ikke glemt historien, selvom den foregik i begyndelsen af 1991 – for 26 år siden forud for Pro Bowl på Hawaii. Og han fortæller den igen til Draftday.dk, der har interviewet Steve Tasker forud for næste lørdags Hall of Fame-ceremoni, hvor Morten Andersen bliver officielt indlemmet i Pro Football Hall of Fame.
– Morten er en fantastisk fyr og én af de bedste gutter, jeg mødte i min tid i football, fortæller Steve Tasker til Draftday.dk.

Nu 55-årige Steve Tasker var gennem 11 sæsoner en forrygende special teamer hos først Houston Oilers og siden Buffalo Bills, og hele syv gange blev Tasker valgt til Pro Bowl som special teamer. Faktisk var han så god på special-enheden, at mange i dag argumenterer for, at han ligesom Morten Andersen bør blive valgt til NFLs Hall of Fame.

Jerry Rice, Reggie White, Bo Jackson…
De to havde begge deres storhedstid i midten af 1980’erne og op gennem 1990’erne, og derfor har Draftday.dk interviewet Tasker om netop Andersen, som han første mødte den uge i 1991, hvor de begge var blevet inviteret til Pro Bowl på Hawaii. Sammen med blandt andre legender som Jerry Rice, Bo Jackson, Lawrence Taylor, Reggie White, Emmitt Smith og Barry Sanders, der trænede let, spiste godt, solbadede, hyggede sig – og nå ja – også spillede en showkamp om søndagen, hvor de bedste spillere fra NFC-konferencen mødte de bedste fra AFC-konferencen.

LÆS: Morten Andersen: Det bliver stort og følelsesladet

Den bedste kicker hos NFC var altså Morten Andersen, og den bedste sparker fra AFC var Nick Lowery, der havde været en profil, siden han i 1980 havde overtaget legendariske Jan Steneruds kicker-plads hos Chiefs. Forinden var Lowery blevet fritstillet hele 11 gange hos forskellige hold, men “Nick the Kick”, som han blev kaldt, gav ikke op, og i 1991 var han altså med til Pro Bowl på Hawaii – sammen med Morten Andersen.
– Morten var et stort navn på NFLs All-Star-hold, og han var en spiller, som alle hold ønskede, at de kunne få. Men når det er sagt, var det især hans afslappede og sjove personlighed, der gjorde ham værdifuld for de mænd, der spillede sammen med ham, siger Steve Tasker til Draftday.dk.

Den personlighed fik Nick Lowery nu at opleve.
– Morten var en notorisk spasmager, der i dagene på Hawaii især drillede Nick Lowery, som var en mere ordentlig type, husker Steve Tasker, der i dag arbejder som ekspertkommentator på tv-stationen CBS’ NFL-kampe.

Alligevel anede Nick Lowery ikke uråd, da Morten Andersen ifølge Steve Tasker spurgte, om de skulle leje to scootere og køre en tur rundt på øen. Lowery sagde ja, og de to kørte afsted.

På et tidspunkt kom de forbi en bar, hvor Morten Andersen foreslog, at de gik ind og drak en øl.

Lowery blev hylet ud af den
Og så gik det løs. Morten Andersen havde nemlig planlagt en stor practical joke, der skulle hyle Nick Lowery ud af den.

Mens de to drak øllene, blev Lowerys scooter byttet ud med en anden, der var smadret, som havde den været involveret i en stor ulykke. Samtidig var det så “belejligt”, at politiet kom forbi i samme øjeblik, at Andersen og Lowery forlod baren.
– Da de gik hen til scooteren, stod politiet klar til at lægge Lowery i håndjern, fordi han åbenbart havde forladt et gerningssted – det bar hans scooter præg af, fortæller Steve Tasker.

En dybt forundret Nick Lowerys problemer blev kun større af, at hans NFL-kammerat ikke ville hjælpe ham. Tværtimod, faktisk.
– Morten var selvfølgelig “chokeret” over, at Nick ville gøre sådan noget, og han hjalp politiet så meget, som han kunne, husker Steve Tasker.

Nick Lowery var – som planlagt – hylet helt ud af den.
– Efter at de havde straffet Nick i en passende mængde tid, fortalte de Nick, at det var én stor joke. Men det gjorde de først efter, at utallige politibetjente og lokale scooter-entusiaster havde hånet ham, siger Steve Tasker, der efterfølgende fik historien fortalt.

Om søndagen – under selve showkampen mellem NFC og AFC – var det dog Morten Andersen selv, der for en gangs skyld udstillet, da han missede ét field goal-forsøg og fik blokeret to andre spark.
– Du forsøger altid at forberede dig til denne situation, og jeg fik ikke gjort arbejdet i dag. Men det vil motivere mig til at spille endnu bedre i 1991-sæsonen, sagde Saints-kickeren efter kampen, der dog – heldigvis for ham – ikke betød mere end æren.

Karrierens længste spark
Og netop i 1991 var Andersen da også skarp – og fyrede blandt andet NFL-karrierens længste field goal af sted fra 60 yards ude.

For Morten Andersen var god – rigtig god – når det gjaldt. Og han imponerede Steve Tasker.
– Han havde et ry for at have det stærkeste ben i ligaen. Han var en utrolig præcistsparkende kicker fra de lange distancer, og han havde et velfortjent godt renommé, fortæller han til Draftday.dk.

Steve Tasker, der i dag kalder Morten Andersen for “min ven”, er glad for, at danskeren på lørdag bliver indlemmet i Pro Football Hall of Fame.
– Morten fortjener at være i Hall of Fame for ikke bare hans mod som kicker, men også for at være den holdkammerat og den ven, som han var for dem, der tilbragte tid med ham, lyder det fra Steve Tasker.

NB! I de kommende dage bringer Draftday.dk flere artikler baseret på vores interviews med Morten Andersens gamle kollegaer og andre NFL-folk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *