Miracle at the Meadowlands

New York Giants dummede sig til sidst så meget, at det førte et mirakel og én af NFL-historiens største brølere med sig. Genlæs her Draftday.dk’s historie om det legendariske spil, Miracle at the Meadowlands, som de aldrig glemmer i New York og Philadelphia.

Selvom holdkammeraterne tryglede ham om ændre spillet, ville Joe Pisarcik ikke gøre det.

For han frygtede, at hvis han ikke kørte det aftalte spil, ville han blive sat af holdet.

Ugen forinden – i et opgør mod Washington Redskins – havde quarterbacken fra New York Giants på egen hånd, og uden at han havde fået lov til det, ændret et spil, hvilket havde fået Giants’ offensive coordinator Bob Gibson til at true med at sætte ham på bænken, hvis han gjorde det igen i dette opgør – ugen efter – den 19. november 1978 hjemme mod NFC East-rivalerne fra Philadelphia Eagles.

Sådan en degradering ville Joe Pisarcik ikke risikere, og derfor besluttede han sig for at holde fast i det aftalte spil, selvom det var både dumdristigt, kontroversielt og – ville mange nok mene – direkte tåbeligt.

Sat på spidsen kan man sige, at der med den viden, vi har i dag, reelt var to udgange på Pisarciks dilemma:

Enten ville han blive sat på bænken, eller også ville han blive kendt som manden bag den måske største brøler i amerikansk fodbolds historie.

Han blev det sidste.

For beslutningen om at holde fast i det aftalte resulterede nemlig i en fejl, der var så stor, at den næppe siden er blevet overgået. En fejl og et spil, der har fået to vidt forskellige kælenavne. ”The Fumble” kalder The Giants’ fans den, mens Eagles’ fans betegner spillet som “The Miracle at the Meadowlands”.

Skulle blot knæle 
Mens uenigheden om spillets kælenavn er stor, er de mange fans til gengæld enige om, at Pisarcik burde have trodset sin træner, for fejlen burde aldrig, aldrig være sket.

Få minutter før, at denne historiske fejl skete, var Giants kommet foran med 15-12, og med ét minut og 21 sekunder igen interceptede værternes cornerback Odis McKinney et kast fra Eagles’ quarterback Ron Jaworski.

Giants havde bolden, og Eagles havde ikke flere timeouts tilbage. Nu kunne New York blot holde på bolden i resten af opgøret – så var sejren deres.

Giants løb på første down, Joe Pisarcik knælede på anden down, og med 31 sekunder igen stod Giants over for en tredje down og to yards. Eftersom et spil dengang skulle sættes i gang inden for 30 sekunder, betød det med andre ord, at Giants kun skulle køre ét sidste spil af, inden jublen over sejren kunne bryde løs.

Alle ventede, at Joe Pisarcik blot ville snappe bolden og øjeblikkeligt knæle med den, mens tiden løb videre, uden at Eagles’ spillere havde en jordisk chance for at nå frem til ham.

Men ude på sidelinien havde offensive coordinator Bob Gibson andre tanker. På spillet forinden, hvor Pisarcik netop havde knælet med bolden, havde en fortvivlet og desperat Eagles-linebacker, Bill Bergey, buldret ind i Giants’ center Jim Clack, der blev skubbet bagud i en forsvarsløs Pisarcik.

Nu frygtede Bob Gibson, at Eagles-spillerne atter ville gå over stregen, storme frem og skade Pisarcik, hvis han knælede på fjerde down, selvom de skrevne – og uskrevne – regler ellers gjorde klart, at en quarterback var fredet i en sådan situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *