Medie: Claus Elming stopper som NFL-kommentator

En æra er slut i den danske NFL-verden.

Claus Elming – den mest legendariske, dansk NFL-vært nogensinde – stopper som kommentator af football-kampe på dansk tv. Det fortæller han til BilledBladet.

NFLming måtte vælge mellem jobbet som NFL-kommentator med Jimmy Bøjgaard og så jobbet som vært på TV 2s “Vild med Dans”. Det var konsekvensen af, at TV 3 fuldt ud overtog TV 2/Sport, der sender NFL-kampe, samtidig med at TV 2 trak sig ud.

Han kunne ikke fortsætte med begge jobs, og han valgte tv-showet på TV 2 frem for NFL, fortæller han.
– Jeg har været ‘TV 2-er’ fra dag ét, og det var derfor naturligt for mig at fortsætte på TV 2. Jeg skal i første omgang være vært på “Vild med Dans” og det nye quiz-program “Pengene på bordet”, siger Claus Elming til BilledBladet.

“Pengene på bordet” har premiere 17. marts.

Claus Elming har tidligere udtalt, at det var svært at fortsætte med begge jobs på to tv-stationer.
– Det er sørgeligt, og som jeg ser det, får jeg svært ved at fortsætte, for jeg ville være reduceret til kun at skulle lave NFL. Det er en æra, der slutter her, sagde Claus Elming til sporten.dk i januar.

Claus Elming var første gang på skærmen i begyndelsen af 1990’erne, hvor han – på TV 3 – kommenterede Super Bowl med Henrik Knudsen. I 2000 begyndte TV 2/Zulu at sende NFL hver søndag, og Elming regnes sammen med Jimmy Bøjgaard for at have æren for, at NFL på tv er blevet så populært i Danmark – når man sammenligner os med andre lande. En succes, der ligefrem kunne måles hos dansk-amerikansk fodbold, der oplevede et boom i antallet af spillere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *