Manden, der kæmper for Morten Andersen

En erfaren, amerikansk sportsjournalist vil på lørdag tage ordet og argumentere for, at Morten Andersen bør vælges ind i Pro Football Hall of Fame, når medlemmerne af Hall of Fame-komitéen mødes. Det fortæller han til Draftday.dk. Ét af argumenterne vil blandt andet være Andersens betydning for NFLs popularitet i Danmark.

—————————————————————————————————————————————

På lørdag på et hotel i Houston tager Barry Wilner ordet.

Og for fjerde år i træk vil den erfarne sportsjournalist tale Morten Andersens sag foran 47 journalist-kollegaer, der skal beslutte, hvem der skal vælges ind i Pro Football Hall of Fame.

Hvert år siden den danske eks-kicker kom på valg til Hall of Fame, har Wilner nemlig været én af dem, der har taget mikrofonen og argumenteret for, at Andersen skal have en buste i Canton, Ohio, der slår fast, at han er én af NFLs største legender.
– Jeg planlægger igen i år at lave en mundtlig præsentation, der støtter op om Andersen, siger Barry Wilner til Draftday.dk.

LÆS: The Great Dane

Barry Wilner har siden 1975 skrevet om NFL og andre sportsgrene for nyhedsbureauet AP, og når den officielle præsentation af Andersen på lørdag eftermiddag, dansk tid, er overstået i mødelokalet på hotellet i Houston, vil han fortælle kollegaerne i Hall of Fame-komitéen, hvorfor de bør vælge Andersen ind i det fornemme selskab.

Ifølge Wilner er der tungtvejende grunde – herunder flere NFL-rekorder – der gør Andersen til et oplagt medlem af Pro Football Hall of Fame.
– Lige siden jeg blev en del af Hall of Fames panel, har jeg været en stærk supporter af Mortens kandidatur. Det giver ingen mening for mig, at NFLs førende i point i karrieren, der spillede i 25 år, og som til tider var den mest profilerede scorer på sit hold, ikke er en del af Hall of Fame, forklarer han over for Draftday.dk.

Peter King er blandt vælgerne
Typisk tager den officielle præsentation fem til syv minutter, hvorefter hver af de 48 medlemmer af Hall of Fame-komitéen kan tage ordet og tale for eller imod en spillers kandidatur. Der er 15 finalister – blandt dem navne som Kurt Warner, Terrell Davis og LaDainian Tomlinson – og feltet skal barberes ned til fem til seks navne, der bliver valgt ind. Blandt medlemmerne af komitéen, der skal bedømme Andersen og de andre finalister, er journalister som Peter King fra The MMQB, Sal Paolantonio fra ESPN og den tidligere NFL-stjerne Dan Fouts, der nu arbejder for CBS.

Ifølge Barry Wilner er de enkelte diskussioner typisk “oplysende, velinformerede og livlige”. Diskussionen om Andersens kandidatur varede sidste år samlet 11 minutter og 12 sekunder, før komitéen besluttede, at han ikke skulle vælges ind. Mindst 80 procent af vælgerne skal stemme for Andersens kandidatur, hvis han skal nå hele vejen til Hall of Fame.

LÆS: Efter det sidste kick

Indtil nu har der altså ikke været plads til “The Great Dane” – ifølge flere af de vælgere, som Draftday.dk har interviewet, fordi Morten Andersen som kicker allerede er bagud på point, inden afstemningen begynder. P.t. er der kun én kicker (Jan Stenerud) og én punter (Ray Guy) i Pro Football Hall of Fame.
– Personligt mener jeg, at kickere og puntere ikke bliver overvejet tilstrækkeligt nok til Hall of Fame. Ja, de er specialister, men der er plads i enhver Hall of Fame til atleter, der præsterer bedre end deres kollegaer. Det gjorde Morten efter min mening, siger Barry Wilner.

Igen i år vil Barry Wilner omtale Andersens bedrifter og betydningen af dem, når han lørdag tager ordet i Houston. Og så vil han som noget nyt også omtale Morten Andersens betydning for NFL i Danmark. I forbindelse med dette interview har Draftday.dk fortalt Barry Wilner, at Morten Andersen har en stor del af skylden for, at NFL først i 00’erne for alvor blev populært herhjemme. Det har Barry Wilner taget til sig.
– Jeg vil også nævne hans rolle som ambassadør for sporten og dét, at han har gjort den populær i Danmark, siger han.

Hvis Morten Andersen lørdag bliver valgt ind i Hall of Fame, får han et opkald fra et medlem af komitéen. Og så er fire års ventetid altså forbi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *