Krystalkuglen 2014: 13. spillerunde

Alle hold har nu siddet over, så derfor er der igen 16 kampe på programmet. Her får du resten af mine bud på, hvordan det går i ugens kampe.

12. spillerunde: 10-5
Efter 12 spillerunder:
 113-63 (64,2 %)

Indianapolis Colts – Washington Redskins: 34-17
Colts er kæmpe favorit mod Redskins, der starter Colt McCoy. Jeg ved godt, at McCoy vandt ude over Dallas, men jeg tvivler på, at han kan gentage kunststykket. Colts vinder let.

Houston Texans – Tennessee Titans: 20-14
Sidst de to hold mødtes startede Zach Mettenberger for første gang og blev sacked to gange af J.J. Watt og hånet for at have taget en “selfie”. Texans er favorit, men Ryan Fitzpatrick er tilbage som starter, og jeg tror, der kunne lure en overraskelse. Men jeg tager Texans…

Buffalo Bills – Cleveland Browns: 16-14
Bills er svære at blive klog på. Den ene uge ligner de et slutspilshold; den næste “the old Bills”, der ikke har været i slutspillet siden 1999. Hvilken version får vi i denne uge? Jeg tror på, at Bills nærmere ligner et slutspilshold end ikke, og vinder hjemme mod Browns.

Baltimore Ravens – San Diego Chargers: 24-10
Sidst Chargers spillede på østkysten tabte de 0-27 til Dolphins, og selvom det næppe bliver ligeså slemt denne gang, så tror jeg, de taber stort til Baltimore. Ravens’ forsvar kombineret med Chargers mindre godt kørende angreb plus rejsetiden, tidszonerne gør, at jeg tror på en nem hjemmesejr.

Jacksonville Jaguars – New York Giants: 13-17
Giants har tabt seks i streg, men modstanden har været hård for et af ligaens middelmådige hold. Nu møder de et af “bundholdene” i Jaguars, der kun har én sejr i år og har et af ligaens dårligste angreb. Giants vinder, fordi de trods alt har en stærkere offensiv.

Tampa Bay Buccaneers – Cincinnati Bengals: 17-23
Bucs kan en rekord på 2-9 utroligt nok fortsat nå at vinde deres division. Bengals kæmper en hård kamp i deres division, hvor de ikke kan tåle et nederlag. Styrkeforholdet er til at tage at føle på, og gæsterne er det stærkeste hold. Derfor fejler Bengals heller ikke og vinder udekampen mod Bucs.

St. Louis Rams – Oakland Raiders: 23-16
Rams har spillet lige op med nogle af ligaens bedste hold – og slået nogle – men er fortsat for ustabile. Raiders slog Chiefs og vandt for første gang i 17 kampe, og nu skal de forsøge at holde sejrsskruen i vandet. Det bliver dog næppe til en sejr i St. Louis. Rams’ forsvar er for stærkt og vil kunne presse Carr til de fejl, som Raiders ellers har været gode til at undgå.

Pittsburgh Steelers – New Orleans Saints: 34-27
Big Ben har været som nat og dag, når han har spillet ude og hjemme. Nu er quarterbacken i vante omgivelser på Heinz Field, og han har en rigtig god matchup mod et Saints-hold, der er ramt på det bageste forsvar. Ydermere får Steelers Ike Taylor og Troy Polamalu med igen. Hjemmeholdet vinder.

Minnesota Vikings – Carolina Panthers: 27-24
Panthers har tre sejre og kan stadig vinde NFC South. Men det kræver en udesejr over Vikings, og væk fra eget græs har Panthers været forfærdelige. De sidste fire udekampe har de tilladt 38,37,38 og 45 point, og selvom Vikings ikke har et angreb, der normalt sætter så mange point på tavlen, så vinder Bridgewater og co.

Atlanta Falcons – Arizona Cardinals: 23-16
Cardinals kæmper for at holde forfølgerne væk i NFC West, og de skal vinde over Falcons. Problemet er bare, at falkene trods kun fire sejre også kæmper om en divisionstitel, og Cardinals’ angreb synes at være gået i stå med kun 17 point de sidste to kampe. Jeg tror ikke, at Drew Stanton kan sætte nok point i skabet mod et Falcons-hold, der fortsat har meget at spille for.

Green Bay Packers – New England Patriots: 24-30
Et topopgør af de helt store. Patriots har de seneste uger tromlet over al modstand, og det tror jeg også, de gør søndag mod Packers. Det bliver måske ikke en sejr på 20+ point, som mod de andre tophold i ligaen, men forsvaret er langt stærkere end Packers’, og hvis Rodgers’ angrebsmaskine kan stoppes, så er Patriots gode nok til at score 30+.

Kansas City Chiefs – Denver Broncos: 27-24
Broncos kom tilbage på vindersporet i sidste uge mod Miami, men det holdt hårdt. Manning og co. ser ikke længere så stærke ud, og det er Chiefs’ chance. Efter nederlaget til Raiders har Kansas City haft en lang uge til at tænke over tingene, og Andy Reid er virkelig god til at strikke en gameplan sammen, når han har ekstra god tid.

New York Jets – Miami Dolphins: 13-27
Jets starter igen Geno Smith, men det betyder ingenting. Gang Green er i håbløs stand, og hvis de også må undvære Wilkerson på forsvaret, så kan Dolphins løbe over divisionsrivalerne. Under alle omstændigheder forventer jeg, at Tannehill udstiller et svagt Jets-forsvar og vinder let.

Spillet på Thanksgiving

Detroit Lions – Chicago Bears: 35-16
Det er 15 år siden, at Bears sidst mødte Lions på Thanksgiving, og dengang blev det til et nederlag. Det gør det også denne gang. Godt nok har bjørnene vundet de to seneste kampe, men det har været mod ringe modstand, og Lions er stadig blandt NFC’s bedste hold. De sidste to udekampe har Bears lukket 106 point ind i nederlag til Packers og Patriots – to hold, der er dygtige til at kaste bolden. Det er Lions også, så jeg regner med en sikker sejr til løverne.

Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles: 27-24
Eagles har normalt krammet på Cowboys på AT&T Stadium, hvor de har vundet tre af de sidste fire kampe. Men i denne sæson har Eagles ikke imponeret væk fra eget græs og har tabt netop tre af de sidste fire, senest i Green Bay, hvor de blev ydmyget af Packers. Eagles’ forsvar er ikke særlig stærkt, og derfor tror jeg, at Cowboys vinder det vigtige divisionsopgør. Tony Romo er i gang med en fremragende sæson og har kastet otte touchdowns og ingen interceptions i de tre sidste kampe. Dallas’ angreb vil sætte flere point på tavlen end Eagles’, men det kan sagtens blive tæt, som det ofte er mellem de to hold.

San Francisco 49ers – Seattle Seahawks: 17-13
49ers har vundet fem hjemmekampe i streg mod Seahawks, og kampen er yderst vigtig for begge holds håb om at nå i slutspillet. Der er næppe tvivl om, at det bliver en meget forsvarsorienteret kamp, idet de to hold har ligaens henholdsvis bedste (Seahawks) og næst bedste (49ers) forsvar. Meget vil blive afgjort “in the trenches”, og styrkemæssigt tror jeg, at 49ers er lige en tand stærkere end gæsterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *