Kick off i NFL: Football er tilbage!

Natten til fredag er football tilbage. Læs her en fyldig optakt til 2015-sæsonen baseret på talrige interviews med amerikanske journalister og insiders.


Okay! Så er det slut!

Nu har der været nok ballade om lufttrykket i bolde, nok fokus på offseason-anholdelser og trænerskifter – og nok nørdede diskussioner om, hvem der vinder jobbet i training camp som quarterback-reservens reserve.

Syv måneders spillepause i verdens største football-liga er omsider overstået. Natten til fredag bliver den 96. NFL-sæson skudt i gang, når New England Patriots og Pittsburgh Steelers.

Football er tilbage! 

Meget rammende sker gensynet på det stadion, hvor offseasons helt store historie – og saga – udsprang. Gillette Stadium dannede i januar ramme om AFC-finalen, og med den kamp fulgte ”Deflategate”-sagen, der for en uge siden kulminerede med, at Patriots-quarterbacken Tom Brady fik omstødt en karantæne på fire spilledage for snyd med boldene før AFC-finalen, fordi NFL ifølge dommer Richard Berman var gået for langt i forhold til overenskomsten, da ligaen straffede Brady.

Det betyder så også, at Brady er med mod Steelers, og det betyder samtidig, at de forsvarende mestre fra Patriots har en god chance for at genvinde ”The Vince Lombardi Trophy” i Santa Clara næste år.

Kan Patriots uden Revis?
Faktisk betød sidste torsdags afgørelse, at Patriots’ odds for at vinde Super Bowl i den kommende sæson ifølge bookmakerne i Las Vegas blev markant større – faktisk så store, at Patriots nu AFCs største favoritter på linje med Indianapolis Colts.
– Man skal aldrig regne Tom Brady og Bill Belichick ude. Især ikke når de er ekstra motiverede, og når de er under angreb. De vil bruge “Deflategate”-cirkusset som et angreb på dem og dét, de har opnået – og de er bedst under sådanne forhold, siger Jason La Canfora fra CBS Sports til Draftday.dk.

Husk at købe dit NFL Gamepass

Patriots har i Tom Brady og den fandenivoldske super-tight end Rob Gronkowski en stærk duo, som er svær at stoppe, og offensivt har holdet ikke mistet meget denne offseason, hvor ti af de offensive starters fra sidste sæson returnerer. I forsvaret er der dog tvivl på cornerback-positionen, efter at All-Pro-profilen Darrelle Revis blev lokket til rivalerne fra New York Jets, ligesom blandt andre også Brandon Browner (Saints) er skiftet fra New England.

Men Patriots og Bill Belichick har før bevist, at de kan skabe et slagkraftigt forsvar uden at have toptunede cornerbacks, og håbet er, at en stærkere, talentfuld ”front seven” kan tage noget af presset fra den bagerste kæde.
– De har uden tvivl nogle spørgsmålstegn i forsvaret, og de har skader, der generer dem tidligt i sæsonen, men det samme kunne man sige i oktober sidste år, og der de stod sammen og blev en force, fortæller Jason La Canfora til Draftday.dk.

Derfor er New England et hold, der igen kan gå hele vejen. I hvert fald vil den uventede tilstedeværelse af Brady i alle 16 kampe betyde, at ”Patriots Nation” har fået boost, som ingen andre hold har fået det før sæsonstart.

Colts er forbedret
Rivalerne fra Indianapolis Colts håber og tror dog, at 2015 endelig bliver året, hvor de slår sig forbi New England, efter at Colts to gange i slutspillet er blevet løbet over ende af Patriots-offensiven.

Offensivt kan få matche quarterback Andrew Luck og hans holdkammerater, der i forvejen var ligaens tredjebedste enhed målt i total yards, og som med fantomtalentet Luck som leder havde NFLs allerbedste kasteangreb. Men enheden er kun blevet endnu bedre, nu hvor Colts har forenet de to tidligere University of Miami-drenge, veteranerne Andre Johnson og Frank Gore, i Indianapolis og samtidig brugt et førsterundevalg i draften på den ultra-eksplosive wideout Phillip Dorsett, der allerede som rookie kan blive én af NFLs mest sjove spillere at følge.

Se kampprogrammet for 1. spillerunde

Det betyder, at Colts har en offensiv, der i hvert fald på papiret har evnen til at score 35 point i hver kamp, og alene dét vil sikre holdet mange sejre.
– På papiret blev Colts mere forstærket end nogen anden af AFC-favoritterne, og af den grund er Colts en klar favorit til som minimum at nå AFC-finalen og måske endelig nå over bakken og i Super Bowl, siger Gregg Doyel, der dækker holdet for avisen The Indianapolis Star, til Draftday.dk.

Problemet for Colts er dog, at forsvaret stadig fedter med de samme problemer, som forsvaret bøvlede med sidste år. Det er svært at se, at løbeforsvaret bliver afgørende bedre, ikke mindst efter at defensive end Arthur Jones er blevet alvorligt skadet i anklen og ude for sæsonen, og det er også svært at se, at Colts-forsvaret har fået mere fysik og hårdførhed. Der er stadig for mange forsvarsspillere, der bliver skubbet for let væk, og det vil ikke mindst være et problem i det kolde januar.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *