Kan energibundtet Sean McVay genrejse Rams?

Han er fire år yngre end holdets startende venstre tackle. Og da han blev født, havde Los Angeles Rams’ nuværende defensive koordinator allerede været 10 år i NFL.

Så lad det være skrevet med det samme: Sean McVay er ung. Meget ung. Da han blev ansat i januar hos Los Angeles Rams i en alder af kun 30 år, blev han faktisk den yngste head coach i NFLs historie.

Men alderen har – ifølge en NFL-insider, der følger holdet tæt – indtil nu ikke været et issue i McVays første tid hos “vædderne”. Faktisk tværtimod.
– Hans energi kombineret med det faktum, at han er så tæt på spillernes alder, gør ham til en meget relaterbar træner, fortæller Rams-journalisten Rich Hammond fra The Los Angeles Daily News til Draftday.dk.

McVays forgænger, den stærkt udskældte Jeff Fisher, var også kendt som en “players’ coach”, men 59-årige Fisher var en mere tilbagelænet person.
– Jeff har en meget tør humor, og det virkede på mig som om, at han prøvede at have en faderrolle over for spillerne. McVay er det stik modsatte. Han er vildt energisk, fortæller Rich Hammond.

Var coach i NFL som 22-årig
I fem sæsoner under Jeff Fisher vandt Rams aldrig flere end syv kampe, og holdet sluttede ikke højere end nummer tre i NFC West. Derfor fik Fisher sparket, og ind kom i stedet McVay, der efter tre sæsoner som offensiv koordinator hos Washington Redskins var blevet en eftertragtet, men altså meget ung trænerkandidat.

Udadtil har McVay – ifølge Rich Hammond – dét, der skal til for at genrejse Rams-holdet, der ikke har været i slutspillet siden 2004, og som ikke har haft en “winning record” siden 2003. Udover at være et offensivt geni, der allerede som 22-årig blev assisterende wide receivers coach under Jon Gruden i Tampa, har McVay også en intens attitude.
– Han er selvsagt meget ung, og han er ikke en fysisk set stor fyr, men når han går ind i et lokale, overtager han det. Han har de dér meget intense øjne, og han snakker så hurtigt, at du dårligt kan få vejret, siger Rich Hammond til Draftday.dk.

Han forklarer, at McVay under de træningssamlinger, der har været åbne for pressen, har stormet rundt på træningsbanen og kommanderet med spillerne.
– Han er lidt mere hands-on, end Jeff Fisher var det, forklarer Rich Hammond.

Da Sean McVay fik jobbet, ansatte han den højt respekterede Wade Phillips som sin defensive koordinator, og 70-årige Phillips, der selv har været fast eller midlertidig head coach for fem forskellige NFL-hold, har en enorm erfaring, som McVay kan trække på.
– Wade har været i NFL for evigt, og hvis McVay har brug for at vende nogle idéer eller få et råd, har han en perfekt mentor i Phillips, siger Rich Hammond.

Flere dybe kast på vej
McVay får dog ikke den succes, som Jeff Fisher aldrig fik, hvis ikke quarterback Jared Goff træder frem som en “franchise player”. 22-årige Goff, som Rams med Fisher handlede op til topvalget i draften sidste år for at vælge, havde en meget skuffende rookie-sæson, hvor han var én af NFLs dårligste starters.

Men Goff siger selv, at han har haft lettere ved at lære McVays angrebssystem end systemet under Fisher i 2016. Og det ventes, at han vil have gode betingelser i systemet, der bygger på mange dybe kast (kun Steelers kastede i 2016 flere bolde af mindst 20 yards end McVays’ Redskins). Som rookie blev Goff dog alt for hurtigt slået ud af kurs af presset, og ofte nåede han kun at kigge i retning af én receiver, før han havde misset chancen for at ramme målet.

Derfor skal han blandt andet hurtigere scanne banen, hvis han skal forbedre sig som quarterback.
– Jeg ser meget frem til den første preseason-kamp, hvor han møder et reelt, defensivt pres, forklarer Rich Hammond.

Rams’ anden training camp i Los Angeles – holdets nye hjemby – begynder den 29. juli. Her får fans for alvor mulighed for at se Goff og ikke mindst Sean McVay på træningsbanen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *