Kan du beslutte dig, Brett?

Lørdag hylder Green Bay Packers holdets legende Brett Favre, hvor han bliver valgt ind i Packers’ Hall of Fame. Samtidig heler parterne sårene, efter at de tilbage i 2008 forlod hinanden i en grum, opsigtsvækkende skilsmisse. Siden kom Favre til Jets og Vikings – efter halvandet år, hvor han var NFLs mest ubeslutsomme spiller og flere gange trak sig tilbage. Genlæs her Draftday.dk’s historie fra 2009, hvor vi gennemgik Favre zig-zag-kurs.

Historien om den ubeslutsomme stjernespiller var én lang saga, der førte utallige historier, rygter og frem for alt modsatrettede udmeldinger med sig. Se blot her:

20. januar, 2008: Brett Favre spiller sin foreløbigt sidste kamp, da Green Bay Packers taber med 23-20 til New York Giants i NFC-finalen.

3. marts, 2008: Favre ringer til Packers’ head coach Mike McCarthy og siger, at han ikke længere kan forpligte sig ”100 procent” til football, og at han derfor stopper karrieren.

4. marts, 2008: Green Bay Packers annoncerer, at Favre indstiller karrieren.

6. marts, 2008: På en pressekonference trækker en grådkvalt Favre sig tilbage fra NFL.

24-27. marts, 2008: Packers’ offensive line coach James Campen besøger Brett Favre og får opfattelsen af, at Favre måske alligevel vil fortsætte karrieren. Packers’ head coach Mike McCarthy ringer til Favre og tilbyder ham at vende tilbage. Favre afviser tilbuddet.

2. juli, 2008: ESPNs Chris Mortensen rapporterer, at Favre har fået ”lyst” til igen at spille football.

3. juli, 2008: Favre kalder ESPNs comeback-historie for ”et rygte”.

8. juli, 2008: Favre mødes med Mike McCarthy og Packers’ general manager Ted Thompson og fortæller, at han har fået en stor lyst til at fortsætte karrieren, og at han igen kan hellige sig football ”100 procent”. Packers har dog i mellemtiden valgt at satse på Aaron Rodgers som startende quarterback.

11. juli, 2008: Favre beder i et brev Packers om at fritstille ham.

12. juli, 2008: Packers afviser at fritstille Favre. Samtidig kommer det frem, at Favre – trods sin status som ”pensionist” – er begyndt at træne med et lokalt high school-hold i hjembyen Hattiesburg, Mississppi.

14. juli, 2008: I et interview med Fox News’ Greta Van Susteren siger Favre, at han har fået at vide, at det ikke længere er en mulighed at genoptage karrieren hos Packers – og at han i øvrigt ikke stoler på Ted Thompson.

16. juli, 2008: Packers anklager officielt Minnesota Vikings for at have haft ulovlig kontakt med Favre. NFL afviser siden anklagerne.

29. juli, 2008: Favre faxer en erklæring til NFL, hvori han oplyser, at han ønsker at genoptage karrieren.

30. juli, 2008: Rygterne vil vide, at Packers tilbyder Favre 20 millioner dollars over ti år for at forblive pensioneret og samtidig arbejde for holdet.

1. august, 2008: Meldingerne går på, at Favre læner i retning mod at takke ja til Packers’ lukrative tilbud.

3. august, 2008: NFL genindsætter Favre i ligaen.

4. august, 2008: Under et møde mellem de to taler Favre i fem timer med McCarthy.

5. august, 2008: Både Favre og McCarthy indikerer, at det nok er bedst, hvis Favre og Packers’ veje skilles.

6. august, 2008: Packers handler Favre til New York Jets for et præstationsbetinget fjerderundevalg i draften.

28. september, 2008: Favre kaster en personlig rekord seks touchdowns i en imponerende 56-35-sejr over Arizona Cardinals.

7. december, 2008: Favre kaster tre interceptions i et skidt nederlag til San Francisco 49ers. Jets taber fire af sæsonens sidste fem kampe og misser slutspillet efter at have vundet otte af de første 11 kampe. Favre fortæller senere, at smerter i hans kastearm hæmmede ham sidst i sæsonen.

11. februar, 2009: Favre meddeler Jets, at han stopper karrieren – igen. Han fortæller samtidig offentligheden, at han har sagt til venner og familie, at det denne gang helt sikkert er slut.

28. april, 2009: Jets tager Favre af listen over pensionerede spillere og fritstiller ham i stedet. Favre udtaler dog samtidig, at der ikke er noget opsigtsvækkende ved det, og at han ”på dette tidspunkt” ikke har nogen intentioner om at genoptage karrieren.

29. april, 2009: Favres agent James ”Bus” Cook bekræfter, at Favre ikke vil genoptage karrieren – og Favre i stedet nyder at kunne bruge tiden på ”at slå græs” og passe sin gård.

1. maj, 2009: Vikings’ head coach Brad Childress fortæller, at holdet internt har drøftet situationen omkring Favre.

6. maj, 2009: ESPN rapporterer, at Favre skal mødes med Childress – og at Favre har en reel lyst til at genoptage karrieren og spille for Vikings.

7. maj, 2009: Yahoo Sports! rapporterer, at Favre har meddelt Vikings, at han agter at forblive pensioneret.

8. maj, 2009: ESPN rapporterer, at Favre måske alligevel vil spille for Vikings, og at han har sendt røntgenbilleder af sine skadede skulder til Vikings. Skulderens tilstand er afgørende for, om Favre vil spille eller ej.

12. maj, 2009: The Minneapolis Star-Tribune rapporterer, at Favre atter træner med drengene hos et lokalt high school football-hold i hjembyen Hattiesburg, Mississippi. En ven af Favre fortæller, at quarterbacken ser Vikings som et hold, der ”kan gå hele vejen”.

16. maj, 2009: NFL.com rapporterer på baggrund af en kilde, at Favre vil spille for Vikings for at tage hævn over Ted Thompson.

17. maj, 2009: James ”Bus” Cook fortæller, at der absolut ikke er nogen ”substans” i historien om, at Favre vil genoptage karrieren. Han er pensioneret og ”slår græs”, lyder det igen fra agenten.

21. maj, 2009: Brad Childress indrømmer, at Vikings er interesseret i Favre, og at han har talt i telefon med quarterbacken.

7. juni, 2009: ESPN rapporterer, at Favre er blevet opereret i sin skulder, hvilket gerne skulle gøre ham fit forud for et eventuelt comeback.

14. juni, 2009: En fysioterapeut fra Vikings besøger Favre i Mississippi og undersøger den nyligt opererede skulder.

15. juni, 2009: I et langt interview med Fox Sports’ Greta Von Susteren indrømmer Favre for første gang, at han er parat til igen at genoptage sin karriere – og spille for Vikings – hvis skulderen kan klare mosten.

17. juni, 2009: Vikings’ ejer Zygi Wilf siger, at det nu er op til Favre, om han vil spille for Vikings eller ej.

21. juni, 2009: Pro Football Talk.com rapporterer, at Favre har en aftale på plads med Vikings. Det afviser Favres agent.

8. juli, 2009: For anden gang er en fysioterapeut fra Vikings på besøg hos Favre i Mississippi for at bese quarterbackens skulder.

13. juli, 2009: ESPN rapporterer, at Vikings’ offensive coordinator Darrell Bevell har set Favre an under en privat træningssession, hvor Favre kastede til det lokale high school-hold i hjembyen Hattiesburg.

14. juli, 2009: AP rapporterer, at Favre senest den 30. juli vil meddele, om han fortsætter karrieren.

20. juli, 2009: Kilder tæt på Favre fortæller til NFL.com, at Favre allerede fredag den 24. juli vil beslutte, om han fortsætter eller ej.

23. juli, 2009: ESPN rapporterer, at flere Vikings-spillere har kontaktet Favre for at opfordre ham til at spille for Vikings. Men Favre er stadig i tvivl om sin fremtid, rapporterer tv-stationen.

24. juli, 2009: Agenten James ”Bus” Cook fortæller, at Favre alligevel ikke er klar med en udmelding, som tidligere rapporteret.

27. juli, 2009: Brett Favre meddeler Vikings, at han ikke ønsker at genoptage karrieren.

29. juli 2009: I et interview med SI.com siger Favre, at han virkelig tror, at det er slut. Men han ved ikke, hvad han tænker, hvis et hold den 1. november ringer og tilbyder ham et job.

17. august, 2009: Fox Sports’ Jay Glazer rapporterer på baggrund af to dages ophold i Minnesota Vikings’ training camp, at ”stort set” alle Vikings-folk, han talte med, tror, at Favre indenfor kort tid annoncerer, at han alligevel vil spille for Vikings.

18. august, 2009: Brett Favre flyver til Minnesota, underskriver en to-årig aftale med Vikings, der sikrer ham 12 millioner dollars i 2009, træner med sine nye holdkammerater og bliver siden præsenteret på en pressekonference. ”Kaptajn B” er dermed tilbage – igen-igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *