Jimmy Bøjgaard: Det er kæmpestort

Morten Andersen får mange, nye muligheder, nu hvor han er blevet en Hall of Famer. Det fortæller vennen Jimmy Bøjgaard, der samtidig hylder Andersen for at have gjort NFL populært herhjemme.

—————————————————————————————————————————

Jimmy Bøjgaard fik beskeden om Hall of Fame-udnævnelsen på en sms fra Morten Andersen.

Og da Draftday.dk søndag ved middagstid fanger Jimmy Bøjgaard til et interview om den danske NFL-legende, der natten til søndag blev valgt ind i Pro Football Hall of Fame, er han selvsagt glad på vennens vegne.
– Det er kæmpestort, siger han til Draftday.dk.

Jimmy Bøjgaard har flere gange i nat og i morges talt med Morten Andersen, og sportskommentatoren, der har skrevet bogen “Livet er et kick” med Andersen, ser udnævnelsen ud fra to perspektiver.
– Det ene er den enorme anerkendelse, der er inden for selve NFL, hvor det er stort at være en Hall of Famer.

Og så er der den mere brede del, der følger med dét at være en Hall of Famer.
– Han bliver et brand, en ambassadør for sporten på en helt anden måde. Der følger mange flere muligheder med. Det er ligesom at vinde en Major i golf eller en Grand Slam i tennis. Han får en bredere appel til andre sportsgrene, forklarer Bøjgaard.

Morten Andersens fortjeneste
Han fortæller, at han ikke er overrasket, men efter sidste års afstemning, hvor Andersen allerede røg ud i 1. runde, fik Bøjgaard et lidt andet syn på chancen for at komme ind.
– Det gjorde, at jeg blev lidt usikker på, om det kunne tage lang tid før, at Morten blev valgt ind, siger han.

Men i de seneste dage havde han fået meldinger fra Houston om, at der var positive strømme omkring Andersens kandidatur. Og han glæder sig over, at 56-årige Morten Andersen blev valgt ind nu og stadig har mange år tilbage at nyde sin status som Hall of Famer – frem for hvis han for eksempel først blev valgt ind som et seniormedlem. Til den tid ville han i givet fald være 73 år – da man først kan vælges ind 25 år efter karrierens afslutning.

Gennem et årti blev Jimmy Bøjgaard sammen med Claus Elming synonym med NFL i Danmark – de to kommenterede NFL på TV 2/ZULU og gjorde sporten populær herhjemme. Men det hele begyndte faktisk med Morten Andersen.

“The Great Dane” sparkede i januar 1999 sit hold, Atlanta Falcons, i Super Bowl, og den NFL-finale blev set af en halv million danskere. Et enormt antal.

TV 2/ZULU med Bøjgaard og “NFLming” i spidsen begyndte i den efterfølgende sæson at vise kampe fra NFL, og dermed kickstartede interessen for football i Danmark. Til nogle af kampene med Kansas City Chiefs, som Andersen i et par år spillede for, var der op mod 80.000 seere, hvilket var et uhørt stort antal seere.
– Det er en cirkel, der blev lukket, da han i nat kom i Hall of Fame. Det var hans 38-yarder, som sendte Falcons i Super Bowl, der indledte det hele. Vi andre fulgte bare efter, og nu lukker han cirklen. Men det er 100 procent Mortens fortjeneste. Det var Morten, der skabte populariteten, siger Jimmy Bøjgaard til Draftday.dk.

Jimmy Bøjgaard talte senest med Morten Andersen i morges – oven på “NFL Honors” i Houston, hvor Andersen var blevet introduceret som ét af de nye medlemmer i Hall of Fame.
– Han var glad, fortæller Bøjgaard.

På det tidspunkt sad Morten Andersen i baren og nød triumfen. Ved danskerens side sad norske Jan Stenerud. Den indtil i nat eneste kicker i Hall of Fame.

Men nu er de to. For Morten Andersen er altså omsider også en del af det fornemme selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *