Jets-ekspert: Todd Bowles er i en meget svær situation

De begynder forfra hos “Gang Green” i New York. Og når år 1 af genobygningen af holdet er overstået, skal Jets meget vel ud og søge efter en ny head coach.

Det vurderer Darryl Slater, der dækker Jets på daglig basis for avisen The Newark Star-Ledger. For han tror ikke, at Todd Bowles overlever endnu en dybt skuffende sæson.

Darryl Slaters vurdering er, at head coach Todd Bowles er i en meget, meget svær situation. På den ene side er holdet ved at at blive genopbygget, og det har medført flere yngre, biligere, men urutinerede spillere i truppen. Men på den anden kan Bowles næppe overleve en 2017-sæson med kun en håndfuld sejre.

Også selvom forventningerne til Jets med rette er lave på baggrund af de spillere, som Bowles har at arbejde med.
– Bowles overlever ikke, hvis Jets vinder fem kampe eller færre. Jeg vil faktisk blive chokeret, hvis han overlever sådan et scenario. Han skal vinde mindst seks kampe – efter sidste års 5-11-sæson – og også holde roen i omklædningsrummet i forhold til disciplin og kemi. Det var et problem sidste år, fortæller Slater til Draftday.dk.

Jets har i de senere måneder skilt sig af med en lang række veteraner som Nick Mangold, Ryan Fitzpatrick, David Harris, Darrelle Revis, Eric Decker, Calvin Pryor og Brandon Marshall – spillere, der alle var med til at vinde 10 kampe for to sæsoner siden, men som i flere tilfælde skuffede i 2016 – og holdet har ikke fundet erstatninger for de erfarne navne.

Det betyder blandt andet, at Quincy Enunwa nu er holdets måske bedste wideout, og fordi Jets heller ikke i år adresserede behovet for en stærk quarterback, skal 38-årige Josh McCown starte bag center, mens de unge, men uprøvede Christian Hackenberg og Bryce Petty er hans eneste konkurrenter. Lige nu er kun fire spillere i truppen ældre end 30 år.
– Internt ser Jets absolut dette som et genopbygningsår. Ejer Woody Johnson har allerede været ude og sige, at fans ikke bør bedømme holdet udelukkende på antallet af sejre, men på de unge spilleres udvikling. Jets er fast besluttet på at genopbygge fra bunden og opefter – og bygge gennem draften, siger Darryl Slater.

LÆS: God begyndelse for Andreas Knappe i Atlanta

Netop førnævnte Christian Hackenberg, som Jets overraskende valgte i 2. runde af draften i 2016, bærer nøglen til general manager Mike Maccaghans fremtid, forudser Darryl Stater. De færreste havde set Jets bruge et så højt draft pick på quarterbacken fra Penn State, der havde haft en meget ustabil college-karriere, og Maccagnan blev hånet for valget.

Men nu har Hackenberg en reel mulighed for at træde ind på banen og starte, og hans præstation er afgørende for Maccagnan, der er i år 3 hos Jets.
– Hvis Jets vinder tre til fem kampe, afhænger Maccagmans fremtid nok af, hvor meget Christian Hackenberg viser i denne sæson – i forhold til om han er fremtidens startende quarterback, mener Jets-journalisten.

Hackenberg har ifølge Slater set bedre ud i offseason indtil nu, end han gjorde som rookie i 2016, men præcisionen på hans kast er stadig et markant issue.
– I år tog skal Hackenberg vise fremskridt i forhold til præcision og i forhold til at begrænse antallet af turnovers, mener Darryl Slater.

Der er spekuleret i, at Jets oven på en forventet svag sæson i år sandsynligvis til april næste år vil vælge én af 2018-draftens formodede top-quarterbacks – som USCs Sam Darnold eller Wyomings Josh Allen, hvis de går i draften.

Det vil dog formentlig kræve et top 3-valg i 2018-draften. Og har holdet sådan ét, hedder cheftræneren næste år altså – ifølge Darryl Slater – ikke Todd Bowles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *