Jaguars sejrede i offseason – men er det nok?

Godt nok har Jacksonville Jaguars igen i år været én af vinderne i offseason. Men det er langt fra ensbetydende med, at Florida-mandskabet omsider når i slutspillet.

Sådan lyder det fra Michael DiRocco, der dækker Jaguars for tv-stationen ESPN, og som Draftday.dk har interviewet.

I februar og marts hentede Jaguars profiler som offensive tackle Branden Albert, defensive end Calais Campbell, cornerback A.J. Bouye og safety Barry Church til holdet via free agency, og i draften i april brugte Jacksonville så fjerdevalget i 1. runde på LSUs Leonard Fournette, der regnes for at være én af de bedste running backs, som draften har set i mange, mange år.

Dermed boostede holdet for andet år i træk truppen på markant vis, men alligevel fører det ikke nødvendigvis en slutspilsplads med sig, mener DiRocco.
– Jeg ser på det på den her måde: Jaguars har været ét af de værste franchises i NFL henover det sidste årti, og jeg formoder, at de stadig er det, indtil de beviser noget andet, forklarer han til Draftday.dk.

Han fremhæver, at Jaguars igennem så mange år har tilføjet store navne til truppen uden at nå i slutspillet.
– Resultatet har været 15 sejre fra 2013 til 2016, fortæller han.

Men måske kan et nyt ansigt på sidelinjen være forskellen.

I Doug Marrone har Jaguars en ny head coach, der erstatter fyrede Gus Bradley. Ifølge DiRocco har Marrone helt banalt sat et større fokus på sejre – koste, hvad det vil.
– Marrone arbejder under en brutal, ærlig politik om, at sejre har førsteprioritet, siger han til Draftday.dk.

Det kan lyde logisk, men ifølge Michael DiRocco havde Gus Bradley en anden filosofi.
– Man skal forstå, at Gus Bradleys filosofi var, at alle skulle spille det bedste football, de kunne. Han mente, at hvis alle ydede deres bedste, fulgte sejrene med. Det betød ikke, at Bradley ikke ville vinde eller gik op i at vinde. Det gjorde han. Men hans tilgang var anderledes. Nu er sejre fokus for alt, og hans spillere synes at have taget mantraet til sig, siger han.

Et eksempel er, at Jaguars under Marrone og den nye vice president of football operations, Tom Coughlin, ikke længere har et bordtennisbord i omklædningsrummet, ligesom der heller ikke er musik i højtalerne til træning. Stilen er langt mere business-minded under Marrone og Coughlin.

Men Michael DiRocco er – som andre NFL-eksperter – bevidst om, at Jaguars ikke når langt, hvis ikke quarterback Blake Bortles stepper op oven på en dybt skuffende 2016-sæson, hvor han spillemæssigt tog et skridt tilbage efter gennembrudsæsonen året forinden.
– Det er stadig for tidligt at sige, om Bortles bliver bedre i 2017, siger DiRocco til Draftday.dk.

Ligesom i de foregående offseasons har Bortles arbejdet hårdt på at forbedre svagheder i sit spil.
– Han brugte mere end to måneder i Californien på ”3DQB”-anlægget med sine kastetrænere, hvor han forsøgte at fikse sin kastemekanik og fodarbejde. Det gjorde han også efter sin rookie-sæson, og efterfølgende havde han i 2015 sin gennembrudssæson, fortæller han.

Men også sidste sommer selvtrænede Bortles i offseason, hvilket øgede forventningerne til hans 2016-sæson, hvor han altså skuffede.
– Vi ved ikke mere om det (hans niveau, red.), før vi når til training camp og preseason, hvor spillerne har fuldt udstyr på, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *