Hvor kom de fra? 32-25

Første runde af 2012-draften bød på en hel række interessante talenter, men mens nogle allerede tidligt i deres karriere var kendte navne, så var andre langt mere ukendte og er først de seneste år kommet i medier og fans’ søgelys.

Fælles for alle 32 førsterundevalg er dog, at for nogle år siden var igennem et sandt rekrutteringshelvede, da de skulle vælge college.

For nogle af de højst rangerede high school talenter blev det valg ikke lykken, mens det for andre blev indgangen til en lys fremtid.

“Hvor kom de fra?” sætter fokus på de 32 førsterundevalg og går tilbage i tiden for at undersøge, om de allerede for år tilbage var store “blue chip”-talenter med udsigt til millioner af dollars og store kontrakter eller om de var uslebne diamanter, der blot ventede på at funkle.

Gennemgangen tager primært udgangspunkt i den anerkendte liste, Rival.com’s top 100, som hvert år rangerer de bedste spillere og tildeler dem op til fem stjerner. Først nævnt efter NFL-holdet er spillerens collegeposition, dernæst navn, college og i parentes rangeringen på top 100 og årgang. Sidst er indsat antallet af stjerner.

Vi lægger ud med de otte sidst valgte – spillerne der blev valgt fra 25 til 32.

God fornøjelse!

32. New York Giants – RB David Wilson, Virginia Tech (40/2009) ****
Et firestjernet Virginia-talent ifølge Rivals.com og rangeret som den 40. bedste spiller på Rivals100 og som den fjerde bedste running back i sin årgang. Valgte allerede i juli 2008 at acceptere et scholarship fra Hokies. Wilson, der også havde tilbud på hånden fra store universiteter som Virginia, Auburn, Clemson og Maryland, valgte primært Virginia Tech på grund af trænerstaben med head coach Frank Beamer i spidsen. Med i beslutningen var også, at Hokies gav Wilson mulighed for deltage i atletik og længdespring. Fik allerede spilletid som true freshman, og som sophomore greb han et vigtigt touchdown i ACC Championship Game og kvalificerede sig desuden til NCAA-mesterskaberne i længdespring.

31. Tampa Bay Buccaneers – RB Doug Martin, Boise State (ikke rangeret/2007) **
Martin spillede oprindeligt basketball og stiftede først bekendtskab med football som freshman i high school. Fandt dog hurtigt ud af, at han havde flair for spillet med det ovale læder, og blev valgt til holdets MVP efter at have nettet 1373 yards og 15 touchdowns som high school senior. Den 5’9 og 218 pund store “muscle hammer” var på udkig efter et universitet med gode akademiske muligheder og specielt inden for naturvidenskab. Stanford, Washington og UNLV var også interesseret, men Boise State tilbød Martin et scholarship, som han accepterede i december 2006. Redshirtede i 2007 og vandt “Hammer Award” for det mest fysiske special teams-spil i 2008. Blev flyttet til den defensive side af bolden i 2009, hvor han spillede tre kampe, inden han blev flyttet tilbage til runningback på grund af en skade til D.J. Harper. Startede de sidste to sæsoner og løb for sammenlagt 3431 yards og 43 touchdowns.

30. San Francisco 49ers – WR Alfred (A.J.) Jenkins, Illinois (ikke rangeret/2008) ***
Trestjernet talent ifølge Rivals.com men rangeret som den kun 53. bedste wide receiver i sin årgang. Accepterede tidligt et scholarship fra Georgia Tech men skiftede mening og valgte i sidste ende Illinois, hvor den co-defensive koordinator Dan Disch spillede en stor rolle i rekrutteringsprocessen. Parker head coach Greg Stanton kaldte dengang Jenkins for den bedste high school-spiller han havde trænet i 23 år som high school-træner, og Rivals.com sammenlignede i 2008 Jenkins med det tidligere førsterundevalg Santonio Holmes. Startede sporadisk som true freshman og sophomore, inden Jenkins startede ni kampe som junior og førte holdet med 746 yards receiving. Brød for alvor igennem som senior, hvor han greb 84 bolde for 1196 yards og 7 touchdowns.

29. Minnesota Vikings – S Harrison Smith, Notre Dame (ikke rangeret/2007) ****
Rangeret på Rivals250, som den 25. bedste “athlete” i 2007-årgangen og som den syvende bedste spiller i staten Tennessee. Kåret til “2006 Tennessee Gatorade Player of the Year” efter at have løbet for 1340 yards og 19 touchdowns. Voksede op i Tennessee og overvejede helt til det sidste de lokale Volunteers, som han også var fan af. Men i sidste ende vandt Notre Dame og den daværende head coach Charlie Weis. Smith understregede, at trænerstaben, samt hvor han skulle bo, spillede de største roller i valget af Fighting Irish over Tennessee. Fandt vej til startopstillingen i 2009, hvor han som en af kun tre spillere startede alle 12 kampe. Holdkaptajn som senior, startede alle 13 kampe og lavede blandt andet tre interceptions i første halvleg af Hyundai Sun Bowl – en Notre Dame- og Bowl-rekord.

Læs videre om valgene 28-25…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *