Hvor kom de fra? 24-17

Første runde af 2012-draften bød på en hel række interessante talenter. Mens nogle allerede tidligt i deres karriere var kendte navne, så var andre langt mere ukendte og er først de seneste år kommet i medier og fans’ søgelys.

Fælles for alle 32 førsterundevalg er dog, at for nogle år siden var igennem et sandt rekrutteringshelvede, da de skulle vælge college.

For nogle af de højst rangerede high school talenter blev det valg ikke lykken, mens det for andre blev indgangen til en lys fremtid.

“Hvor kom de fra?” sætter fokus på de 32 førsterundevalg og går tilbage i tiden for at undersøge, om de allerede for år tilbage var store “blue chip”-talenter med udsigt til millioner af dollars og store kontrakter eller om de var uslebne diamanter, der blot ventede på at funkle.

Gennemgangen tager primært udgangspunkt i den anerkendte liste, Rival.com’s top 100, som hvert år rangerer de bedste spillere og tildeler dem op til fem stjerner. Først nævnt efter NFL-holdet er spillerens collegeposition, dernæst navn, college og i parentes rangeringen på top 100 og årgang. Sidst er indsat antallet af stjerner.

Vi går videre i gennemgange her med spillerne der blev valgt fra 24 til 17.

God fornøjelse!

24. Pittsburgh Steelers – OG David DeCastro, Stanford (ikke rangeret/2008) ***
Rangeret som den 11. bedste center i sin årgang og sjettebedste talent i staten Washington. Scout.com havde ham rangeret som den tredje bedste center i 2008-årgangen, mens SuperPrep rangerede DeCastro som den 21. bedste offensive lineman i hele USA. Dyrkede også kuglestød i high school og vandt 2008 Washington State 3A mesterskabet med et stød på 59-3. Rekrutteret af flere store Pac-12 (dengang Pac-10) skoler som de lokale Washington, Oregon State og Stanford. Valgte sidstnævnte, hvis trænerstab rekrutterede ham benhårdt, og så spillede uddannelse en meget vigtig rolle i DeCastros valg. Og her kunne han ikke sige nej til Stanford. Redshirtede i 2008 men startede alle 13 kampe på højre guard som redshirt freshman i 2009. Fast starter som sophomore og junior og finalist til Outland Trophy i 2011.

23. Detroit Lions – OT Riley Reiff, Iowa (ikke rangeret/2008) ***
South Dakota Gatorade Player of the Year i 2007. Rekrutteret som defensive lineman og rangeret som den 25. bedste strong side defensive end i sin årgang. Lavede 214 tacklinger og 23 sacks i de sidste tre år af high school, hvor han hos Parkston High i South Dakota også var en fantastisk wrestler og vandt statsmesterskabet i wrestling flere år i træk. Accepterede tidligere et scholarship fra Iowa men ombestemte sig og valgte i efteråret 2007 i stedet Nebraska, hvor han havde boet over sommeren, mens han arbejdede på et tagprojekt. Rygter om et muligt trænerskift hos Cornhuskers svirrede dog hele tiden, og i december blev Bill Calahan så fyret, og Reiff valgte alligevel Hawkeyes. Hos Iowa skiftede han tidligt fra defensive end/tackle til den offensive linje, hvor han startede de sidste tre år og 33 kampe i træk og som senior blev valgt First team All-Big Ten.

22. Cleveland Browns – QB Brandon Weeden, Oklahoma State (aldrig rangeret)
Spillede high school-football før Rivals.com rekruttering-rankings eksisterede. Førte Santa Fe til deres første slutspil nogensinde og blev valgt til holdets offensive MVP og bedste offensive spiller. Var en fremragende baseball spiller (pitcher) og blev valgt i anden runde af Major League Baseball-draften i 2002 af New York Yankees. Siden handlet til Los Angeles Dodgers og endte hos Kansas City Royals. Spillede sin sidste professionelle baseball kamp i 2006 for et mindre hold og valgte at kvitte baseball på grund af skader og for ringe stats. Født i Oklahoma City og valgte at indskrive sig på Oklahoma State i 2007, fordi han altid havde ønsket at spille football, hvis baseball ikke gik. Redshirtede i sit første år og deltog i tre kampe i 2009, før han overtog starterjobbet i 2010 og satte et hav af universitetsrekorder og blev valgt til All-Big 12 Quarterback, First Team og 2010 Player of the Year Award. Førte Oklahoma State til 11 sejre i 2011, til universitets første Big 12-mesterskab nogensinde og en rangering som nummer tre i BCS.

21. New England Patriots – DE Chandler Jones, Syracuse (ikke rangeret/2008) **
Rangeret som det 12. bedste talent i New York af SuperPrep, og som det ottende bedste af Scout.com. Lavede 75 tacklinger, syv sacks og forcerede to fumbles som senior, hvor han også excellerede som tight end og snittede 17,4 yards pr. reception. Rekrutteret som “atlet” af Syracuse – hvor hans bror Arthur også gik – men vidste ikke, om han skulle spille defensive end eller tight end. Mente dengang selv, at han var en bedre til at jagte quarterbacken end til at gribe bolde. Flere universiteter som Pittsburgh, Connecticut, Michigan og Buffalo var interesseret i Jones, men kun Syracuse tilbød et scholarship. Spillede ikke i sit første collegeår men startede otte af 12 kampe som redshirt freshman og 13 som sophomore. Missede fem kampe som junior på grund af en knæskade men valgte – trods kun 10 sacks i 33 kampe – alligevel at gå i draften for ikke at forringe sin draftværdi.

Læs videre om valgene 20-17…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *