Hvor kom de fra? 16-9

Første runde af 2012-draften bød på en hel række interessante talenter, blandt andre Quinton Coples, Michael Floyd og Luke Kuechly.

Mens nogle allerede tidligt i deres karriere var kendte navne, så var andre langt mere ukendte og er først de seneste år kommet i medier og fans’ søgelys.

Fælles for alle 32 førsterundevalg er dog, at for nogle år siden var igennem et sandt rekrutteringshelvede, da de skulle vælge college.

For nogle af de højst rangerede high school talenter blev det valg ikke lykken, mens det for andre blev indgangen til en lys fremtid.

“Hvor kom de fra?” sætter fokus på de 32 førsterundevalg og går tilbage i tiden for at undersøge, om de allerede for år tilbage var store “blue chip”-talenter med udsigt til millioner af dollars og store kontrakter eller om de var uslebne diamanter, der blot ventede på at funkle.

Gennemgangen tager primært udgangspunkt i den anerkendte liste, Rival.com’s top 100, som hvert år rangerer de bedste spillere og tildeler dem op til fem stjerner. Først nævnt efter NFL-holdet er spillerens collegeposition, dernæst navn, college og i parentes rangeringen på top 100 og årgang. Sidst er indsat antallet af stjerner.

Vi går videre med valgene 16-9

God fornøjelse!

16. New York Jets – DE Quinton Coples, North Carolina (ikke rangeret/2008) ****
SuperPrep All-American og en del af rekrutteringseksperten Tom Lemmings All-America hold. Rangeret som den sjette bedste defensive end i sin årgang og som den 105. bedste spiller i 2008, en liste han røg ind på med ekspresfart efter sin præstation ved U.S. Army All-America game. Tog sit seniorår på det anerkendte Hargrave Military Academy i Virginia for at forbedre sine karakterer og lavede otte sacks. Blev rekrutteret af flere store universiteter som North Carolina State og Ohio State men valgte North Carolina blandt andet på grund af en stærk rekrutteringsindsats fra defensive line coach John Blake. Med i overvejelserne var også mulighed for at spille tidligt og vende hjem til North Carolina, hvor han er fra. Spillede som true freshman i 2008 og lavede 1,5 sack. Var en del af rotationen som sophomore med fem sacks til følge. Blev clearet i den store North Carolina-skandale, der kostede spilletid og karantæner til mange andre store navne, og brød igennem i 2010 som starter i 12 kampe med 10 sacks til følge. Skuffede som senior hvor han spillede defensive tackle i en halv sæson og “kun” lavede 7,5 sacks.

15. Seattle Seahawks – DE Bruce Irvin, West Virginia (6/2010/JUCO) ****
Spillede både wide receiver og defensive end for Stockbridge High og Stephenson High i Georgia. Droppede ud og blev derfor smidt ud hjemmefra og røg i kriminelt selskab og blev blandt andet dømt for røveri. Kom af tilfældigheder tilbage på rette spor i efteråret 2007 ved hjælp af Chad Allen, en tidligere Morehouse College-spiller, fik Irvin plads på Junior College på Mt. San Antonio Community College i Californien. Hjalp med 72 tacklinger, 16 sacks og 21 tacklinger for tab af yards Mt. San Antonio til 13 sejre i 14 kampe, en konferencetitel, mesterskab og et nationalt mesterskab. Rangeret som Scout.com’s næst bedste JUCO-spiller i 2010 og den sjettebedste JUCO ifølge Rivals.com. Accepterede et scholarship fra Tennessee Volunteers og udtalte dengang at “intet universitet kunne ændre hans beslutning”. Valgte dog at skifte accept fra Vols til Arizona State University fordi “trænerstaben ønskede ham så meget”. I sidste ende blev det West Virginia, hvis wide receivers-coach Lonnie Galloway rekrutterede ham hårdt og opbyggede et tæt forhold til Irvin og hans familie. Lavede 14 sacks i sin første sæson for Mountaineers, hvor han lavede mindst to sacks i fem af kampene. Valgt First Team All-BIG EAST efter at have lavet 7,5 sacks i 2011.

14. St. Louis Rams – DT Michael Brockers, LSU (ikke rangeret/2009) ****
Spillede først high school football for Milby High School men skiftede efter sit freshman år til Houston Chavez Lobos. Efter skiftet måtte han som reglerne foreskriver ikke spille for holdets Varsity-hold (førsteholdet) og brugte sin sophomore-sæson på Junior Varsity, hvor han var altdominerende. Gjorde det fremragende for Varsity-holdet som junior, hvor han blev brugt som både defensive end og tight end og var rangeret som den 23. bedste spiller i Texas, den 10. bedste strong side defensive end og som nummer 201 på Rivals250. Blev rekrutteret som offensiv tackle, tight end, defensive tackle og kunne vælge mellem talrige af de største universiteter. Havde tidligt Texas A&M og LSU som favoritter, og i sidste ende blev det Tigers, som Brockers havde haft en forkærlighed for siden ottende klasse. Redshirtede i sit første år hos LSU og spillede kun to års college football, inden turen gik videre til NFL. Startede en af 13 kampe som redshirt sophomore, og startede i 2011 alle 13 kampe som redshirt junior, hvor han førte Tigers med 9,5 tacklinger for tab af yards.

13. Arizona Cardinals – WR Michael Floyd, Notre Dame (27/2008) *****
Femstjernet talent og kåret til Gatorade Player of the Year i Minnesota både som junior og senior, hvor han også blev kåret til Minnesota Player of the Year. Rangeret som den bedste receiver i Minnesota af Rivals.com og Scout.com, og som den sjette bedste receivers i en årgang, der indeholdt A.J. Green, Julio Jones og Jonathan Baldwin. Greb for 1247 yards og 17 touchdowns som senior, hvor han også spillede basketball og snittede 23,5 point pr. kamp for St. Paul. Så Notre Dame få lammetæv af USC (0-38) under sit officielle besøg hos Fighting Irish men valgte alligevel at acceptere scholarship umiddelbart efter. Lagde vægt på universitetets uddannelse og football-program og valgte Coach Charlie Weis og Notre Dame over Florida, Iowa, Michigan, Minnesota, Louisville, Ohio State, Wisconsin, Miami m.fl. Spillede i 11 af 13 kampe som true frehsman og startede siden alle syv kampe som sophomore i 2009. Startede 12 kampe som junior og greb for 1025 yards og 12 touchdowns, og satte i 2011 Notre Dame-rekord ved at gribe 95 bolde for 1106 yards og otte touchdowns. Taget to gange for at drikke alkohol til trods for, at han ikke var gammel nok og blev i 2011 taget for spirituskørsel.

Læs videre om valgene 12-9…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *