Hold nu k…, far!!!

Dominerende, målrettede forældre kan skade deres talentfulde børns draftværdi. Skrækeksemplet er Todd Marinovichs far og mor, der gik til ekstremerne for at udvikle deres søn til en football-stjerne. Genlæs her historien fra 2009 om den kontroversielle opvækst.

I en alder af 18 år havde Todd Marinovich stadig ikke prøvet at sætte tænderne i en Big Mac.

Han anede heller ikke, hvordan en Cola-Cola smagte. Eller en øl eller en af de populære Ding Dong-chokoladekager, for den sags skyld.

Lige siden han kom til verden den 4. juli 1969 havde Marinovichs forældre nemlig bandlyst sønnen at indtage al mad og drikke, der ikke var ernæringskorrekt, og som ikke var godt for helbredet.

Og forældrene mente det alvorligt.

Da han var helt lille, og hans første tænder brød ud gennem tandkødet, lod hans mor ham gumle på en frosset rød kidney-bønne i stedet for en frossen biscuit, som ellers ofte bruges, når tandkødet ”klør”. Men en rød kidneybønne var mere vitaminrig. Og når Todd Marinovich som barn var til fødselsdag, kiggede han på, mens kammeraterne smaskede løs i is og kager fyldt med usunde ingredienser.

Hans mor var dog betænksom overfor sit barn:
– Jeg sørgede for, at han ikke følte sig udenfor. Så jeg bagte nogle små kager fri for enhver form for sukker og tilsætningsstoffer, og så fik han dem med sig, har moderen, Trudi, engang fortalt.

Anholdt med en kanyle på sig
Todd Marinovich havde ikke sukkersyge. Han havde heller ikke en hjertekarsygdom eller en anden lidelse, der krævede, at han levede så ekstremt sundt og ernæringskorrekt, at det ikke burde kunne lade sig gøre.

Tværtimod. Todd Marinovich var i en næsten unaturlig god form, som få 18-årige var det.

Men den fantomform skyldtes lige netop, at han altid undgik de søde og fede sager – og at han samtidig trænede og opbyggede kroppen, som kun professionelle sportsfolk kan gøre det. Det krævede hans forældre, at han skulle gøre – ellers kunne han ikke nå sit mål. Et mål, som forældrene i 18 år havde forfulgt, og som de havde sat for ham allerede mens, han var spæd:

Todd Marinovich skulle en dag være en amerikansk fodbold-spiller i NFL.

Marinovich nåede sit mål. Han blev et fantastisk football-talent, der fik en karriere i NFL, men den skuffende karriere varede blot to år og otte kampe for Oakland Raiders. Så var det slut for en af NFL-historiens allerstørste “draft busts”, som brugte præstationsfremmende midler, der blev afhængig af stoffer, og som så sent som sidste år blev anholdt af politiet værende i besiddelse af krystalliseret amfetamin, en sølvske og en kanyle.

I dag er Todd Marinovich det ultimative eksempel på, hvor galt det kan gå, når ekstremt krævende, sygeligt målrettede forældre ofrer alt på at gøre deres børn til store sportsstjerner og samtidig ”pacer” dem frem uden at tænke på børnenes behov og ønsker.

Mere om Todd Marinovich om lidt.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *