Hall of Fame-boss: Mortens vej hertil var unik

Natten til søndag bliver Morten Andersen officielt indlemmet i Pro Football Hall of Fame. Draftday.dk har i den forbindelse interviewet Hall of Fames administrerende direktør, NFL-historikeren Joe Horrigan, der fortæller, at Andersens vej til legendernes selskab er unik. Og så sparker Andersen døren ind for andre.

I 40 år har Joe Horrigan arbejdet for Pro Football Hall of Fame i Canton, Ohio. I dag er han museets administrerende direktør, og gennem årene har Horrigan set spillere haft meget usædvanlige veje til Hall of Fame.

Som offensive tackle Roosevelt Brown, der var et 27. rundevalg i 1953-draften. Eller defensive tackle John Randle, som slet ikke blev valgt i NFL-draften. Eller hvad med quarterback Warren Moon, der indledte football-karrieren med fem år i Canada, før han blev en superstjerne i NFL.

Men ikke mange spillere har ifølge Joe Horrigan haft en så speciel vej til Hall of Fame, som Morten Andersen, der natten til søndag bliver officielt indlemmet i det fornemme selskab fyldt med NFL-legender.
– Han var en fremmed i et underligt land, og han dyrkede en sportsgren, han end ikke havde set før og spillede på en position, der kræver, du er tykhudet, har en kort hukommelse og et totalt fokus. Det er meget at kræve af nogen som helst. Men han gjorde det, og han gjorde det bedre end nogen anden – med en stærk karakter, integritet og passion, fortæller Joe Horrigan i et interview med Draftday.dk.

Morten Andersen ændrede spillet
Joe Horrigan vurderer, at det får en stor betydning for Pro Football Hall of Fame, at Morten Andersen blev valgt ind i februar. Han er kun den anden kicker gennem tiderne – Jan Stenerud var den første – der er indlemmet.
– Jeg mener, at med valget af Morten i år og punter Ray Guy i 2014 blev døren sparket ind, så andre specialister kan følge efter. Spillere som Morten og Ray har ændret den måde, som spillet bliver spillet på, og de har fået respekten fra trænere, holdkammerater, fans og Hall of Fame-vælgere, siger han til Draftday.dk

LÆS: Morten Andersen: Det bliver stort og følelsesladet

Han forventer, at Morten Andersen nu vil opleve en øget interesse omkring sin person – som det er sket for andre nyudnævnte Hall of Fame-medlemmer.
– Dét at blive valgt ind I Hall of Fame giver ham en platform, hvor han kan fortælle sin historie, og jeg er sikker på, at det også vil give ham nye muligheder for at introducere sig til football-fans alle vegne, forklarer han.

Natten til søndag bliver Morten Andersen så officielt indlemmet, en buste af hans ansigt bliver i den forbindelse offentliggjort, og han skal blandt andet holde en takketale på maksimalt 12 minutter – som Joe Horrigan i øvrigt har godkendt på forhånd.
– Ceremonien er et utroligt syn – både teatralsk og følelsesmæssigt. Du skal ikke nødvendigvis være en football-fan for at sætte pris på de hjerteskærende historier, som mændene på podiet vil fortælle – der ikke kun handler om deres holdbarhed, mod, viljestyrke og integritet, men også om andre i deres liv, der hjalp med at bygge deres karrierer, og som bidrog til deres succes, fortæller Joe Horrigan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *