Dez Bryant – Hævet over massen

Dallas Cowboys’ Dez Bryant var et kæmpe talent, da han i 2010 gik i draften. Men med til historien om wide receiveren hører også en hård barndom og en kontroversiel adfærd. Genlæs her vores portræt af Bryant fra 2009 – ved indgangen til hans sidste sæson i college.

Bill Haisten vidste godt, at Dez Bryant var noget særligt.

Men sportsjournalisten fra avisen The Tulsa World kunne dog alligevel ikke lade være med at være imponeret, da Bryant på sin allerførste træningsdag hos Oklahoma State viste sine utrolige evner.
– Han hoppede højt ved sidelinjen og lavede et ekstremt svært catch – og han gjorde det med én hånd og fik det til at se let ud, siger Haisten, der siden 2004 har dækket The Cowboys, til Draftday.dk.

Som Bill Haisten bemærker, er den slags catches blevet ren ”rutine” for Dez Bryant.

For i sine to første sæsoner hos Oklahoma State har den 6 fod 2 inches, 210-pund store wide receiver gang på gang leveret spektakulære catches, der har hævet ham over massen som et fantastisk talent, der meget vel kan ende som et højt draft pick i 2010-draften, hvis Bryant går i NFL efter sin junior-sæson.

Men der er så meget mere end det, der springer i øjnene: Dez Bryant er en all-round-receiver, der kan det hele.
– Bryant har det hele fysisk set. Han er stor, har fantastiske hænder, en god hurtighed, en evne til at hoppe højt som er af en anden verden, og et godt overblik, når han løber med bolden, siger Jeff Johnson, der dækker Oklahoma State for Rivals.com, til Draftday.dk.

Sammenlignes med Crabtree

Drafteksperten hos NFL Draft Scout.com, Rob Rang, koger Bryants talent sammen på denne måde:
– Bryant er en naturlig playmaker med store hænder, en imponerende evne til at hoppe højt med flair for de spektakulære receptions, siger han til Draftday.dk.

Dez Bryants store gennembrud kom i sidste sæson. Som sophomore greb han 87 bolde for 1480 yards og hele 19 touchdowns – og returnerede endda også to punts for touchdowns, selvom han ikke er bygget som en punt-returner.

Og det fik eksperter og fans til at diskutere, om Bryant eller Texas Techs Michael Crabtree, som 49ers valgte med tiendevalget i dette års draft, var college footballs bedste wide receiver.

Ikke overraskende måske for de minder meget om hinanden.
– Begge er fra hoften og nedefter bygget som running backs med store, kraftfulde ben, der hjælper dem til bryde tacklinger, når de ikke kan løbe fra tacklingen, forklarer Robert Allen, der er ”sideline reporter” for Oklahoma State Cowboys Radio Network, overfor Draftday.dk.

I flere kampe syntes Bryant i 2008 nærmest umulig at dække op. Som da han greb 11 bolde for 212 yards og to touchdowns mod Baylor, eller da han scorede fire touchdowns – inklusive et 80-yard scoringsgivende catch – og hev samlet ni bolde for 171 yards indtil kroppen i en sejr over Iowa State.

Læs videre på næste side…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *